Gå tilbake til:
Du er her:

Natteravning

Natteravnene Rådal er et samarbeid mellom Rå, Rådalslien, Skeie, Apeltun, Søråshøgda, Skjold, Søreide, Aurdalslia og Skranevatnet skole. Ordningen omfatter 7.-10. trinn.

Vi vet at liten innsats gir stor effekt! Synlige voksne gir et roligere ungdomsmiljø. Bare det at vi er der, gjør at miljøet blir bedre og tryggere. Natteravnene Rådal er i utgangspunktet beregnet på foresatte fra 7. trinn til og med 10. trinn, men andre voksne som ønsker å bidra er hjertelig velkommen til å være med. Gi ditt lille bidrag til et godt lokalmiljø.

Natteravnene vil hovedsakelig gå fredager og lørdager, med noen få andre utvalgte datoer. Skolene har påtatt seg et solidarisk ansvar i forhold til belastning for de enkelte foresatte på de aktuelle trinn, noe som medfører at alle foresatte må stille opp en gang per skoleår per elev (enten vår eller høst). En ravnevakt varer i 3,5 time (20.00 - 23.30 eller 22.00 - 01.30), med 3 timer aktiv ravning.

Natteravning er forebyggende arbeid. Vi har gått inn i en ny tid med bybane helt til Flesland, noe som gjør vårt nærområde mer bynært. Dette gjør også Lagunen, Nesttun og Birkelandsskiftet med bybanestopp/bussholdeplass til samlingspunkt også for våre barn/ungdommer (da alle må bytte fra bane til buss, eller omvendt). Vi har stor tro på at det hjelper å være tilstede.

Natteravnene Rådal har base i Vaktmesterboligen, Rå skole. Her registrerer en seg og gjennomgår en brifing (30 min) før ravningen tar til. En vil få utdelt jakke/vest, i tillegg til kart, ruteopplysninger og førstehjelpsutstyr.  Innkalte foreldre blir inndelt i lag på minimum 3 stk. og rutene man skal gå er lagt på forhånd.

I 2017 fikk Natteravnene Rådal også egne MC-ravner. Dersom du heller vil kjøre MC-ravn enten i stedet for oppsatt ordinær ravnevakt, eller i tillegg til oppsatt vakt kan dette meldes på e-post til: natteravneneraadal@gmail.com Vi gjør oppmerksom på at du må disponerer egen sykkel og kjøreutstyr, men ravnevest vil bli utdelt.

En natteravnkveld er en meningsfull kveld! Her får du også mulighet å bli bedre kjent med andre foresatte - og ikke minst få utvidet kjennskap til eget nærområde.

Tilsammen har vi mange barn, men ingen å miste!

Følg oss på Facebook: https://www.facebook.com/natteravnene.raadal?ref=aymt_homepage_panel

Et lite bidrag gir stor effekt!

"Vi er en bydel i vekst med de utfordringene som følger. Det er et stort behov for trygge, edru voksne i det offentlige rom. Natteravnene gjør denne viktige jobben, de gule jakkene er et symbol som skaper trygghet for alle som ser dem. Vær med å skape trygghet før problemene oppstår. Vær til stede for ungdommene når de "forsøker seg" ute på egen hånd. Få et nettverk sammen med andre voksne og få kunnskap om hvordan det er i vår bydel."


Bente Liland, politioverbetjent v/Forebyggende seksjon, Vest politidistrikt, sone sør

Natteravning bilde
null