Gå tilbake til:
Du er her:
Grønt flagg
Grønt flagg

Miljøfagdag ved Skranevatnet skole fredag 5. april 2019

Skranevatnet skole arrangerer for første gang miljøfagdag. Årets tema er skolehage og biologisk mangfold i nærområdet.

Skranevatnet skole arrangerer for første gang miljøfagdag på skolen. Skranevatnet skole er en Grønt flagg sertifisert skole, som er en miljøsertifisering for skoler og barnehager. Årets tema for Grønt flagg arbeidet, er skolehage og biologisk mangfold i nærområdet.

Denne fredagen får vi besøk av Mette Havre fra foretaket «Spis opp maten», Anita Bjordal fra «Ungt Entrepenørskap» og bybonden Ida Kleppe.

Elevene skal delta på foredrag og gjøre praktiske aktiviteter som har fokus på å gjøre Skranevatnet skole til en mer bærekraftig skole i holdninger og handlinger.

Ulike trinn skal gjennomføre ulike aktiviteter:

1.trinn skal lære om SFO-opplegget Matjungelen og gjennomføre en sanseløype. På ettermiddagen skal de plukke boss i nærområdet sammen med 6A.

2.trinn skal i tillegg til foredrag om å redusere matsvinn, få besøk fra universitetet i Bergen og lære med om bærekraftig og sunn mat. Etter lunsj skal de ha en natursti om miljø som 7.trinn skal lage og gjennomføre med de.

3.trinn skal på foredrag om å redusere matsvinn og lage meitemarkterrarium hvor de kan følge med på jobben meitemarken gjør i jorden. På ettermiddagen skal de så gulrotfrø i melkekartonger.

4.trinn skal på foredrag om å redusere matsvinn og etterpå får de besøk av bybonden Ida Kleppe som skal fortelle de hvordan skolen kan øke matproduksjonen i skolehagen. På ettermiddagen skal de gjøre en gruppeoppgave med fokus på å ta bærekraftige valg. 4.trinn lager en utstilling som skal stå på småtrinnet.

5.trinn skal på foredrag om matsvinn og klima og lage en bievennlig rundkjøring, samt opparbeide noen av uteområdene våre, slik at vi kan plante stauder og sommerblomster.

6B har fått i oppgave å lage lunsj til besøkende gjester av overskuddsmat fra nærbutikker. Skolen får besøk av en delegasjon lærere fra ulike skoler på Vestlandet, som er med i et prosjekt kalt Natursekken. På ettermiddagen skal 6B ha foredrag om matsvinn og klima.

6A skal arbeide med en gruppeoppgave om å ta bærekraftige valg, høre på foredrag om matsvinn og klima. På ettermiddagen skal de plukke boss med 1.trinn.

7.trinn skal jobbe med en gruppeoppgave om å ta bærekraftige valg, delta på foredrag om matsvinn og klima og på ettermiddagen skal de lage og gjennomføre en natursti med 2.trinn.

8B skal på foredrag om matsvinn og klima.

En valgfagsgruppe på 8.trinn organiserer en byttedag for ungdomsskolen i kultursalen etter lunsj.

En valgfagsgruppe på 9.trinn har laget meitemarkterrarium for 3.trinn.

Det er meldt fint vårvær denne dagen og vi håper dette blir en suksess og at det kan bli en tradisjon ved skolen.

 

Rundkjøringen
Rundkjøringen
 
Uteområde
Uteområde