Gå tilbake til:
Du er her:

Om oss

Sydnes aktivitetssenter gir sosialt samvær og kjekke aktiviteter i trygge omgivelser. Sydnes Aktivitetshus er et lavterskeltilbud for personer med psykiske lidelser i Bergenhus bydel.

Aktivitetshuset tilbyr ulike aktiviteter innen kultur, kreativitet og fysisk aktivitet. Det er brukermøter en gang i måneden. Her får brukerne mulighet til å være med å påvirke programmet, samt komme med tilbakemeldinger til aktivitetshuset. Det lages et program for et halvt år i gangen. Målet er å gi den enkelte mulighet til å utfolde seg både fysisk og kreativt i støttende, forutsigbare omgivelser. Videre er det et mål kunne være en arena hvor den enkelte kan få oppleve å være en del av et fellesskap og ha muligheter for å etablere et sosialt nettverk.

Hva skjer på Sydnes?
Når Aktivitetshuset er åpent er det forskjellige ting som skjer, samtidlig er det ikke noe krav til at brukerne må gjøre noe dersom de ikke ønsker det. Alle gjør akkurat det de har lyst til enten det dreier seg om kreativ aktivitet eller bare å lese avisen over en kopp kaffe. Vi serverer middag hver mandag. Tirsdag serverer vi rundstykker. Den siste tirsdagen i måneden drar vi på handletur, dette er et tilbud til de som ellers har vanskeligheter for å komme seg ut på handling. Hver onsdag går vi på tur, enten i nærområde eller vi tar bilen og kjører ut av byen for å gå tur i skog og mark. Hver torsdag har vi musikk-kafè, hvor vi spiller, synger og koser oss. Torsdag kveld serverer vi rundstykker. Fredager er åpen for bruk av aktivitetshuset. Noen fredager har vi temadager, innhold i disse kan være tematurer hvor vi reiser til forskjellige museer, kulturarenaer, og andre severdigheter. Temadagene inneholder også matlaging, akvarellmaling, såpekoking, smykkekurs, dropslaging, baking, oljemaling etc. Lørdag og søndag serverer vi middag.

Vi har et innholdsrikt hobbyrom, to flotte treningsrom med tredemølle, ergometersykler, boksesekk, treningsapparater, vibrasjonstrening og forskjellige vekter. Vi har også en romslig tv-stue, en koselig dagligstue og et datarom med internett – tilgang.

Hver vår reiser vi til Danmark med danskebåten, og en tur til Merket på Golsfjellet om høsten.

Hvordan bli bruker
Aktivitetshuset holder til på Sydneshaugen, Magnus Lagabøtesplass 4, i trivelige lokaler. Vi er 8 personer som arbeider på Aktivitetshuset.
Er du aktuell bruker kan du henvende deg til oss. Når du kommer til oss får du omvisning og en presentasjon av våre aktiviteter. Vi snakker da litt om hva vi kan tilby deg, og om vi passer for deg. Det koster ingenting å bruke Aktivitetshuset, en må kun betale for mat og evt. bruk av materiale. Vi har en minibuss vi kan hente brukerne med, der det kan dokumenteres at det er bruk for det.

Åpningstider
Mandag 15.00 – 20.30
Tirsdag 09.00 – 15.00
Onsdag 09.00 – 15.00
Torsdag 09.00 - 20.30
Fredag 09.00 – 15.00
Lørdag 12.00 – 18.00
Søndag 12. 00 – 18.00

Kontakt Sydnes Aktivitetshus, Magnus Lagabøtesplass 4, 5010 Bergen, Telefon 5557 7871