Gå tilbake til:
Du er her:

Om oss

Vi ønsker at pasientene som kommer hit, skal oppleve en meningsfull hverdag og at deres integritet og verdighet blir ivaretatt.

Beliggenhet
Solhaug sjukeheim ligger i naturskjønne omgivelser i Klokkarvik på Sotra. 40 minutters kjøretur fra Bergen sentrum.

Bygning
Sykehjemmet ble bygget i 1984 og fikk nytt påbygg i 1986. Bygget ble totalrenovert i 2005.Institusjonen har totalt 36 sengeplasser – fordelt på to avdelinger. En avdeling har 20 plasser og en avdeling har 16 plasser. Her er kun tosengsrom, og derfor har vi hovedsaklig korttidsplasser.Vi har en stor og solrik terrasse med nydelig utsikt over Lerøyosen og skipsleden til Bergen.

Henvendelser
Telefonnummer direkte til avdelingene:
Avdeling 1: 56339882 pasienttelefon 56339888
Avdeling 3: 56339882 pasienttelefon 56339889

Tilbud til pasientene
Sykehjemmet har ansatt aktivitør, og arbeidsstuen er åpen fire dager i uken. Her kan pasientene delta i samtalegrupper, lese aviser, gjøre håndarbeid, trimme , være med på Bingo og andre aktuelle aktiviteter. Det blir arrangert diverse turer og utflukter i løpet av året. Vi samles til ”fin middag” med lett underholdning og aktiviteter flere ganger i året. Pårørendetreff arrangeres vår og høst. Vi legger vekt på et godt og inkluderende samarbeid mellom pasient, pårørende og personalet.

Kompetanse og satsingsområder
Ved Solhaug sjukeheim tilstreber vi å opprettholde et godt faglig miljø og har god dekning av fagpersonell. Flere av våre ansatte sykepleiere og hjelpepleiere har videreutdanning i psykiatri og geriatri. Her er fysioterapeut og aktivitør. Tilsynslegen vår har kontor i samme bygg. Vi har eget kjøkken som pasientene setter stor pris på.
Kvalitetsutvalget på Solhaug utarbeider hvert år tre faglige og sosiale satsingsområder. I 2008 var et av satsingsområdene ”Innhold i hverdagen”. I den forbindelse jobbet vi blant annet med et prosjekt kalt ”Tilbakeblikk på 50-tallet”. Vi samlet inn en del ting og redskaper fra 1950 tallet. Noen av tingene brukte vi som tema i samtalegrupper på arbeidsstuen. Det er blitt laget en flott ”Scrapbok” med bilder og tekster fra samlingene. Resultatet ble Åpent hus med utstiling, film og musikk fra 1950 tallet. Alle pårørende var også invitert til å se på utstillingen, og fikk servering av kaffe og kaker, og alle kunne delta på 1950 talls quiz.