Gå tilbake til:
Du er her:

Om oss

Næringslivet tar grep i disse koronatider

Norwegian Smert Care Cluster arrangerte tirsdag i påskeuken et digitalt møte mellom sentrale offentlige aktører, frivillige organisasjoner og næringsliv. Hele 320 deltagere var påmeldt, herunder USHT Vestland, avd Hordaland. Siktemålet var å få frem gode ideer og produkter som kan nyttes i pandemi arbeidet. Det er utrolig å se hvordan næringslivet kan omstille seg og være kreativ på kort tid. Har dere lyst til å se mer på innholdet i webinaret og aktuelle presentasjoner, så finner dere de i lenken på siden.

(12.04.2020)

Dette gjør Friskus for å hjelpe kommunene gjennom krisen

Utviklingssenteret setter fokus på nye teknologiske muligheter i utforming av helse og omsorgstjenestene. I samarbeid med Norwegian Smart Care Cluster legger vi ut flere artikler om temaet. Denne gangen om Friscus - de "gir vekk velferdsteknologi kostnadsfritt», hva dette innebærer kan du få svar på når du leser artikkelen som er publisert av Norwegian Smart Care Cluster. Flere trodde nok at frivilligheten ble satt på pause i disse tider, Friskus ønsker å bevise det motsatte. Ved å lese denne artikkelen får dere mer informasjon om hvordan teknologi kan avlaste helsevesenet og samtidig beskytte risikogruppene.

(26.03.2020)

Teknologi og frivillighet gir nye muligheter i disse koronatider

I samarbeid med Norwegian Smart Care Cluster ( NSCC) setter vi søkelys på nye muligheter for å sette frivillighet i system for kommuner og organisasjoner. Her får du en presentert medlemsbedrifter hos Norwegian Smart Care Cluster som utvikler teknologi for å støtte det frivillige, og deres erfaringer i forbindelse med coronaviruset.

(25.03.2020)

Frivillighet og teknologiske muligheter

Trodde du at frivillighet ble satt på vent i en tid preget av koronasmitte? I følge noen artikler som vi vil vise til de kommende dagene er frivilligheten i vinden som aldri før. Men hvordan kan frivillighet bli utført i en tid der vi isoleres i egne hjem? USHT er medlem i Norwegian Smart Care Cluster - en helseklynge med en rekke sentrale offentlige og private aktører. Vi tar begge sikte på formidle muligheter og kunnskap. Ved å følge med på våre nettsider kan du nå få innsikt i en ny æra der teknologi har fått en ny dimensjon.

(24.03.2020)

Velferdsteknologi i krisetider

Kan bruk av teknologi bidra til å redusere smitterisiko ? Les og se video her om hvordan Pilly kan være et verktøy for hjelp til å håndtere rett bruk av medisiner.

(20.03.2020)

Forebygging av underernæring og Riktig legemiddelbruk - Se postere fra forbedringsteam i 9 kommuner

Tredje samling i læringsnettverket ble arrangert 5. mars 2020. Se bilder, postere og presentasjoner fra samlingen i artikkelen.

(10.03.2020)

Årsmelding 2019 - Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Hordaland

Utviklingssenteret er pådrivere for kunnskap og kvalitet. Årsmeldingen gir en oversikt over aktiviteter og kommunene sin deltagelse.

(28.01.2020)

Fagdag om Demens

USHT arrangerer Fagdag med tema Demenssykdom 5.mars 2020 kl 09 - 15 Innbyggerservice, Kaigaten 4, Bergen sentrum Vi vil rette fokus på bedre og tidlig diagnostisering av demenssykdom for en felles innsats slik at personer med demens får tilgang til hjelp som er tilrettelagt i kommunene.

(28.01.2020)

Utviklingssenteret er vertskap for danske studiebesøk om ernæring

Den danske organisasjonen Med Tech Innovation Consortium i Midt Jylland, var på besøk i Voss og Bergen kommuner 10 og 11 des 2019. Temaet var ernæring, dokumentasjon og oppfølging både i sykehus og kommuner. Utviklingssenteret hadde tilrettelagt programmet for studiebesøket sammen med kommunene. Det ble to lærerike dager både for de besøkende og kommunene her.

(05.01.2020)

Eldre i Alrek

6. des var det en heldagsamling for de virksomhetene som skal flytte til Alrek helseklynge i 2020. Ca 70 personer var tilstede på Scandic Ørnen denne dagen. Fokus var brukermedvirkning i forskning.

(06.12.2019)

USHT Hordaland 20 år!

Vi feiret med jubileumsmiddag! Vi inviterte gjester med tilknytting til USHT`s historie og utvikling til feiring med jubileumsmiddag på Nøsteboden. Her møtte 42 festkledte deltagere til tre retters middag, taler, underholdning og gaveoverrekkelser.

(04.12.2019)

ABC-OPPLÆRINGEN OGSÅ I ÅR MED STOR OPPLSUTNING HORDALAND

Høsten er tid for oppstart av nye grupper som vil delta på ABC - kompetanseprogrammet i regi Aldring og Helse. USHT Hordaland er fagansvarlig og organiserer opplæringen. Denne høst har det blitt gjennomført 12 fagseminar for Demensomsorgens ABC, www.abcdemensomsorg.no og Mitt livs ABC, www.mittlivsabc.no. Det er over 500 deltagere her. I tillegg gjennomføres det et fagseminar i ABC musikkbasert miljøbehandling, Sesam fagseminar ABC musikkbasert miljøbehandling i Bergen Her deltar de fire kommunene Austrheim, Fedje, Vaksdal og Øygarden.

(15.11.2019)

Tidlig oppdagelse av forverret tilstand - Sluttrapport fra Hordaland

Systematisk forbedringsarbeid i tverrfaglige team gir resultater. 70 deltagere fra 7 kommuner i Hordaland har gjennomført læringsnettverk Tidlig oppdagelse av forverret tilstand.

(29.08.2019)

Bli med på en fylkes dugnad for å styrke arbeidet med å forebygge og behandle underernæring og riktig legemiddelbruk

Vi inviterer til nytt læringsnettverk i ernæring og legemiddelbruk med oppstart 30. september 2019. Vi har 100 plasser og registrer påmeldinger fortløpende. Ernæringsfysiolog fra Helse Bergen og klinisk farmasøyt fra UIB kommer, kommer du?

(07.08.2019)

Helsekonferansen i Balestrand utsatt til okt

På bakgrunn av smittesituasjonen av koronavirus er helsekonferansen i Balestrand utsatt til 22. og 23. oktober, samme sted. Konferansen har vært fulltegnet, dette viser at interessen har vært stor for både innhold og konferansested. De som er påmeldt har fått melding. Tilbud om ny påmelding vil bli lansert når det blir mulig. Nye Sogndal kommune, i samarbeid med Utviklingssentrene i Hordaland og Sogn og Fjordane, melder om at årets helsekonferanse blir lagt til Kviknes hotell i Balestrand. Programmet er vedlagt, bortsett fra at det fremdeles pågår arbeid med detaljering av noen paralellsesjoner. Det vil bli lagt til så snart det er klart. Vi håper du finner programmet interessant og ser deg gjerne der. Du finner program, praktisk info ogpåmeldingsopplysninger i feltet nede til høyre. Vi har fått med oss en rekke interessante leverandører av utstyr og tjenester, og dette vil styrke det faglige innholdet på konferansen.

(18.03.2020)