Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Har du privat vannforsyning?

Vann- og avløpsetaten ønsker oversikt over privat vannforsyning i Bergen kommune. Dette fordi vi er pålagt å ta drikkevannshensyn når vi lager planer eller gir tillatelser til nye boligområder.

Sommerens gøyeste jobb?

Oppgavene for våre sommervikarer er både spennende og spesielle; badevannsprøver, sauegjeting og nedbørmåling!

Søk sommerjobb hos oss!

Kan du lese et kart, måle inn data? Scanne, kommunisere og knyte skolissene dine?

Hovedplaner for vannforsyning og for avløp og vannmiljø til offentlig ettersyn

Nå har du mulighet til å gi innspill til hovedplaner for vannforsyning og for avløp og vannmiljø i Bergen kommune for perioden 2019 – 2028.

Gøy med vann!

Vann har vi nok av i Bergen. Her er noen gøye, enkle og lærerike eksperimenter du kan gjøre sammen med barna.

Hva gjør du dersom vannet er borte?

Vi er på vakt 24 timer i døgnet for å sikre vannforsyningen og minske skader dersom ulykken er ute. Er du rask til å ringe oss, blir vannavbruddet kortere.

Unngå frostskader på vannrør

Dager med frost og bitende minusgrader kan føre til frosne vannrør. Her er noen tips og råd for hvordan du kan unngå dette.

Tett samarbeid med skolene om vannkunnskap

Einar Høgmo formidler vannets fortreffeligheter med stor glede og mye energi! I forbindelse med ny læreplan til 2020 var Einar og avdelingsleder marked i VA-etaten, Sigrid T. Øye, inviterte til fagsamling med lærere i Bergen.

Huseier har ansvar for egne vann-og avløpsrør

-Mange huseiere tror at alt som har med vann- og avløpsrør til og fra boligen er et kommunalt ansvar. Dette stemmer ikke. Huseier har selv et økonomisk ansvar dersom lekkasjer oppstår, noe mange ikke er klar over.

Dam Munkebotsvatnet: Rapport til NVE

Den 22. august 2018 ga den midlertidige demningen på Munkebotn etter. Bergen kommune har i en rapport til NVE tatt en grundig gjennomgang av det som skjedde før og under hendelsen

Slik kan du avverge oversvømmelser

Nå er det varslet mye nedbør, og da gjelder det å være forberedt! Med noen enkle grep kan du unngå de verste vannskadene.

Rydd skapet

Medisiner er farlig avfall

Rester av medisin kan påvirke miljøet på en svært uheldig måte. Sørg for at du leverer inn dine medisinrester til apoteket.

Kortreist, miljøvenleg og sikker kraft

Visste du at Vann- og avløpsetaten i Bergen er kraftprodusent? Vi produserer kortreist, miljøvenleg og sikker kraft, frå vatn på veg til å bli drikkevatn. I 2017 produserte vi 8 mill. kWh på kraftverka våre. Totalt forbruk på vannproduksjon var 8,6 mill. kWh.

Hvordan kan vi håndtere enda mer nedbør?

I Bergen regner det mye, og forskerne spår at det vil komme enda mer nedbør i fremtiden. Vi forbereder oss ved å gjøre flere tiltak mot oversvømmelser.

Vær oppmerksom på vann- og avløpsanlegget

På husjakt?

Om du vurderer å kjøpe bolig med privat vann- og avløpsløsning, er det viktig å være oppmerksom. Nytt vann- og avløpsanlegg kan fort koste deg 300 000 ekstra!