Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Stadig lavere vannforbruk!

Befolkningen øker, men det totale vannforbruket minsker. I 1988 brukte 210 000 bergensere 53,8 millioner kubikkmeter vann, mens 280 000 bergensere i 2017 brukte 31,9 millioner kubikkmeter vann!

Slik unngår du frostskader på vannrør

Dager med frost og bitende minusgrader kan føre til frosne vannrør. Her er noen tips og råd for hvordan du kan unngå dette.

Hydranter er kun til for brannslukking!

Det er IKKE tillatt for privatpersoner, borettslag eller bedrifter å benytte hydranter til vannuttak.

Vær oppmerksom på vann- og avløpsanlegget

På husjakt?

Om du vurderer å kjøpe bolig med privat vann- og avløpsløsning, er det viktig å være oppmerksom. Nytt vann- og avløpsanlegg kan fort koste deg 300 000 ekstra!

Premiepenger ble julegave til Kirkens Bymisjon

VA-etaten overrakte torsdag 10 000 kroner til Kirkens Bymisjon for deres arbeid for en bedre og mer rettferdig hverdag i norske byer.

Fett tetter avløpet ditt: noen råd for en fin førjulstid

Kaster du matfett fra julematen i vasken eller i do? Da må du endre vanene dine. Ikke bare tetter fettet avløpsrørene dine, men er også festmåltid for rotter!

Inviterer du på rottefest i julen?

Visste du at fett ikke skal i avløpet? Hver jul ser vi problemer med tette rør og kloakkoversvømmelser i hus og hjem. Fett i avløpet er dessuten nydelig rottemat...

Hvor tar regnvannet veien?

Klimaendringer fører til stadig villere og våtere vær. Mer, kraftigere regn endrer og skaper nye vannveier. Tips oss om hvor regnvannet tar veien i ditt nærområde.

Se bilder fra åpningen av nye Neumannsgate

I øsende regn markerte Bergen kommune og "Graveklubben" slutten på prosjektet med å renovere infrastruktur og overflater nye Neumanns gate .

Forskningsdagene 2017

Hva er verdien av rent, trygt drikkevann?

Kan du forestille deg en dag uten rent, trygt drikkevann?

Huseier har ansvar for egne vann-og avløpsrør

-Mange huseiere tror at alt som har med vann- og avløpsrør til og fra boligen er et kommunalt ansvar. Dette stemmer ikke. Huseier har selv et økonomisk ansvar dersom lekkasjer oppstår, noe mange ikke er klar over.

Slik kan du avverge oversvømmelser

Når det er varslet mye nedbør, gjelder det å være forberedt! Enkle grep gjør at du kan unngå de verste vannskadene.

Hvordan kan vi håndtere enda mer nedbør?

I Bergen regner det mye, og forskerne spår at det vil komme enda mer nedbør i fremtiden. Vi forbereder oss ved å gjøre flere tiltak mot oversvømmelser.

Ryddeaksjon i strandkanten

10 % av Norges befolkning kaster bomullspinner i do*, og mange av disse skylles etter hvert opp på våre strender både langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

Vi gjør fjordene renere

Badeplasser i Bergen

Bergen har et mangfold av bademuligheter å by på. Her fins både større og mindre sandstrender, svaberg og klipper, med mer og mindre tilrettelagte fasiliteter