Gå tilbake til:
Du er her:
Infrastrukturdagene 2014

Vei, asfalt, rør og kabler - i veien for hverandre?

27.- 28.mars er det Infrastrukturdagene 2014 i Bergen. Bergen kommune v/ Magnar Sekse, Vann- og avløpsetaten har sittet i programkomiteen. Byråd for byutvikling, Filip Rygg, åpner konferansen.

Den kritiske infrastrukturen under bakken

I Vaskerelven ligger tilgjengelig (men usynlig) bevis for at etater og bransjer kan samarbeide om infrastruktur under bakken. Graveklubben i Bergen bygget i 2010 en felles kulvert med teknisk infrastruktur.

Denne kulverten og en tilsvarende under Torgallmenningen, er mål for ekskursjonen under Infrastrukturdagene. Fagdirektør Magnar Sekse, Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune, vil informere og ta påmeldte deltakere med på en eksklusiv rundtur i "Bergens underverden".

Samferdselsministeren om rammebetingelser

I vannbransjen er det velkjent at oppgraderingsbehovet for VA-infrastruktur er stort, det er viktig at også politikere og allmennhet også blir oppmerksomme på dette.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er blant talerne og vil blant annet fortelle om hvordan den nye regjeringen vil utvikle rammevilkårene for framføring av samfunnskritisk infrastruktur. Utvikling av rammebetingelser vil også bli belyst av talere fra EU-kommisjonen og Miljøverndepartementet.

Årets konferanse har følgende hovedtemaer:

  • Utvikling av rammebetingelser
  • Nye utfordringer og investeringsbehov
  • Prosjekter/innovative løsninger

Det er Tekna som er arrangør for Infrastrukturdagene 2014.

Les om konferansen her: