Gå tilbake til:
Du er her:

Forskere og praktikere i vannbransjen samlet for å se på bergensregnet

NORDIWA 2015, den 14. nordiske avløpskonferansen, ble forrige uke holdt i Bergen. Konferansen samlet nærmere 300 praktikere og forskere innen vannbransjen i Norden.

Gunn Eklund Breisnes
Kommunikasjonsrådgiver

Mobil: 926 22 173

Vann- og avløpsetaten
Bergen kommune

Følg oss på Facebook

Bergensregn og gigantutbygging på programmet

Hvordan planlegger vi avløpssystemer i den mest regnfylte byen i Europa, og hvordan få Bryggen til å unngå å stadig bli utsatt for springflo? Og hvordan er det å bygge ut 4 store avløpsrenseanlegg på en gang, samtidig som vi bygger biogassanlegg?

Under konferanse ble det gjennomført utflukter til spennende prosjekter, der bergensere har løst utfordringer med innovative løsninger og nytenking.

Tre dager til ende

I tre dager presenterte de nordiske vannbransjene og forskere praktiske resultater i forskning og utvikling, og utvekslet kunnskap og erfaringer.

NORDIWA konferansen har blitt holdt annet hvert år siden 1989 i de nordiske landene. I november 2015 ble den holdt i Bergen, arrangert av Norsk Vann i samarbeid med Svenskt Vatten, arrangører fra forrige konferansen, DANVA, FIWA, Samorka og NORDIWA.

Konferansen er rettet mot alle i vannbransjen; praktikere, konsulenter, ledningsnettsleverandører og entreprenører i vannsektoren, forskere og myndigheter.