Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen tar fjordene sine på alvor

- Et avløpssystem som fungerer er helt grunnleggende for både helsen vår og miljøet vårt, sa ordfører Marte Mjøs Persen da hun åpnet Flesland avløpsrenseanlegg tirsdag 17. januar.

Fire av byens største avløpsrenseanlegg er nå kraftig oppgradert og oppfyller alle krav til rensing av avløpsvann.

Byens største avløpsrenseanlegg

Søte og merkelige figurer iscenesatt av talentfulle barneskuespillere ønsket velkommen til åpningen av byens største avløpsrenseanlegg.

Flesland er Bergens største avløpsrenseanlegg og dekker hele Fana og Ytrebygda, fra Paradis til Flesland. Selve fjellanlegget ligger omtrent rett under Bergen lufthavn, Flesland. Frem til anlegget går det en stor avløpstunnel på totalt 11 kilometer fra Midtun, og under hele Flyplassvegen til Flesland.

Anlegg bygget for fremtiden

- Fire av byens største avløpsrenseanlegg er nå kraftig oppgradert og oppfyller alle krav til rensing av avløpsvann. I tillegg er de bygd for fremtiden. De kan håndtere både befolkningsvekst og klimaforandringer i tiden fremover, sa ordfører Persen under åpningstalen.

- Allerede i Magnus Lagabøtes bylov for Bergen av 1276, var det forbud mot å tømme skittent vann, altså kloakk direkte ut i byfjorden. Dette renseanlegget, representerer på denne måten derfor nesten 750 års lang kamp som endelig er vunnet. Gratulerer med dagen! Avsluttet Persen før hun avdekket en av de enorme fjellhallene på Flesland.

Lyshow og gåsehud

Kjetil Møster, som fikk Bergen Kommune sin Kunstnerpris i 2016, bidro med vakre toner i det nye anlegget og avrundet åpningen sammen Yvonne Nordvik Sivertsen til gåsehudstemning blant de fremmøtte.