Gå tilbake til:
Du er her:

Premiepenger ble julegave til Kirkens Bymisjon

VA-etaten overrakte torsdag 10 000 kroner til Kirkens Bymisjon for deres arbeid for en bedre og mer rettferdig hverdag i norske byer.

"Ingen er bare det du ser"

VA-etaten overrakte torsdag 10 000 kroner til Kirkens Bymisjon for deres arbeid for en bedre og mer rettferdig hverdag i norske byer.

Pengene kommer fra premien vi fikk i forbindelse med Powels Innovasjonspris 2017. Kirkens Bymisjon driver et mangfoldige arbeid under mottoet "Ingen er bare det du ser".

"Vi er glade for at pengepremien som VA-etaten fikk for vårt arbeid med å forbedre service og tjenester gjennom digitalisering og innovasjon, kan bidra til at julen blir lettere for mennesker som strever i hverdagen," sier fagdirektør i VA-etaten, Magnar Sekse, under besøket i korskirken.

Der fikk han også innblikk i noen av tiltakene som Kirkens Bymisjon driver nå rett før jul: "Vi er imponert over det mangfoldige og inkluderende arbeidet, og håper støtten kommer godt med, blant annet til årets julefest i Korskirken julaften. "

En god julekveld for alle

Den 24. desember serverer nemlig Kirkens Bymisjon, med god hjelp fra frivillige, koldtbord, pinnekjøtt, kaffe og kaker. Her kan alle som ikke har noe sted å feire jul, eller noen å feire med, få seg en skikkelig julemiddag. Like viktig er fellesskapet og den sosiale delen av julekvelden. Og når kvelden er over, får alle gjestene en myk, hjemmestrikket gave med seg hjem.

Mangfoldige og inkluderende tiltak

Kirkens Bymisjon driver kafeer, møtesteder, aktivitetshus og andre lavterskeltilbud der folk som lever nær gata får mulighet for mat, hvile og godt fellesskap. I tillegg tilbyr de arbeid som alternativ til rus, prostitusjon, tigging og kriminalitet. De har også et bredt tilbud til andre mennesker som faller utenfor.

Eksempel på arbeidet de gjør :

  • Driver kafeer, møtesteder, aktivitetshus og andre lavterskeltilbud der folk som lever nær gata får mulighet for mat, hvile og godt fellesskap.
  • Tilbyr en jobb å gå til, blant annet som alternativ til rus, prostitusjon, tigging og kriminalitet.
  • Barn, unge, foreldre og familier får samtale og støtte gjennom vanskelige overganger og krevende livssituasjoner.
  • Hjemløse får mulighet til varig bolig og trening i å bo godt.
  • Mennesker i akutt krise har hele døgnet, hele året, tilbud om samtale på telefon og nett.
  • Kirkens Bymisjon driver også flere helsetjenester på høyt faglig nivå, blant annet for mennesker som er berørt av hiv, og papirløse migranter.

Med ønske om en mangfoldig og inkluderende jul!