Gå tilbake til:
Du er her:

Vellykket markering av Verdens vanndag

22. mars er Verdens vanndag. Vann- og avløpsetaten og Bymiljøetaten inviterte 44 elever fra 7.trinn på Kyrkjekrinsen skole til en spesiell markering.

Årets tema for Verdens vanndag er "Nature for water". Miljøødeleggelser og klimaendringer har ført til en vannkrise i verden. Flom, tørke og vannforurensning blir forsterket når jordsmonn, elver og innsjøer blir ødelagt.

Ødelagte økosystemer påvirker menneskers tilgang til rent vann.

Hvordan er vannkvaliteten i Store Lungegårdsvann?

En av oppgavene elevene fikk, var å måle ulike verdier av vannet i Store Lungegårdsvann. Det viser seg at forholdene er veldig gode, det er lite forurensing å spore. PHen ligger på 7, det er god oksygenoppløsning i vannet og måling av turbiditet viser at vannet er klart. Litt kaldt vann, men god nok kvalitet til å bade i sommer!

Min drømmebystrand!

Den neste oppgaven elevene fikk, var å tegne og forklare sin drømmebystrand ved Store Lungegårdsvann. Bymiljøetaten ønsker å hente inspirasjon når de skal utvikle området fremover.

Bygde rørmenneske på 4,16 minutter!

For å legge inn et konkurranseelement, fikk elevene gruppevis prøve seg på å bygge "rørmennesket". Med små rørdeler skulle de forme et menneske og beste gruppe brukte bare 4,16 minutter på oppgaven.

Vannflasker, påskegodt og kinobilletter i premie

Premien gikk til hele trinnet; vannflasker, påskegodt og en kinobillett til hver av elevene som takk for innsatsen.