Gå tilbake til:
Du er her:

En mangfoldig og nyskapende kulturby

Bergen har et vitalt og bredt kunst- og kulturliv, som bidrar til gode opplevelser for befolkningen og tilreisende.

Grieg, Ole Bull, KODE sine samlinger og Det Hanseatiske Museum er eksempler på Bergens rike kulturhistorie, mens BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, Bergen Kunsthall og Bergen Assembly er eksempler på aktører som gjør Bergen til en internasjonal samtidskunstby.

Knutepunkt

Bergen som kunst- og kulturby har blitt et knutepunkt for det nordiske kreative uttrykket. Byen er kjent for et mylder av kunstnerinitierte gallerier, musikkscener, atelierer og studioer, så vel som et variert spekter av kulturtilbud og aktiviteter for barn og unge med profesjonelle utøvere som arrangører.

Byen har en utpreget debattkultur, et mangfoldig kunst- og kulturtilbudet, og en utpreget risikovilje til å satse på nye prosjekter og uttrykk.

Toleranse for gatekunst og graffiti i byrommene skiller også Bergen fra andre byer.

Kulturpolitikk

Byen bygger sin kulturpolitikk på sterke kompetansemiljøer, gode produksjonslokaler, målrettede tilskuddsordninger, og særegne visningsarenaer. Dette arbeidet forvaltes av Seksjon for kunst og kultur gjennom strategisk planarbeid, dialog med kunst- og kulturlivet, og relevante tilskuddsordninger.

På driftssiden innen kulturfeltet har Bergen kommune ansvar for etatene Bergen Offentlige Bibliotek og Barnas kulturhus. I tillegg betjenes bydelene gjennom fire lokale kulturkontor: i Arna og Åsane, Bergenhus og Årstad, Fana og Ytrebygda, samt i Fyllingsdalen og Laksevåg.

Festivalby

Bergen har et rikt spekter av festivaler både på våren og høsten. Blant dem er Festspillene, Nordiske Mediedager, Bergenfest, Borealis og Nattjazz på våren, og Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF), teaterfestivalen Meteor, Bergen Assembly, Vill Vill Vest og Ekkofestivalen på høsten.