Gå tilbake til:
Du er her:

Nyhetsarkiv

God budsjettstyring

Etter årets fire første måneder ligger Bergen kommune an til et positivt budsjettavvik på 12,1 millioner sammenlignet med vedtatt budsjett. Byrådet foreslår blant annet en styrking av barnevernet og avlastningstilbud for psykisk syke barn og unge.

Webversjon av vedtatt budsjett 2018

I vår interaktive kortversjon av det vedtatte budsjettet for 2018 og handlings- og økonomiplan for 2018-2021 får du full oversikt over økonomien til kommunen.

Legger frem andre tilleggsinnstilling til budsjettet

Byrådet har i dag lagt frem sin andre tilleggsinnstilling til budsjettet for 2018 og handlings- og økonomiplan 2018-2021. Den fanger blant annet opp endringer i budsjettavtalen på Stortinget om statsbudsjettet.

Legger frem tilleggsinnstilling til budsjettet

Byrådet har lagt frem tilleggsinnstilling til budsjett 2018 og handlings- og økonomiplan 2018-2021.

Finansbyrådens tale

Se og les hele finanstalen til finansbyråd Dag Inge Ulstein.

Bybudsjettet på 1-2-3

Her finner du i korte trekk innholdet i vedtatt bybudsjett med økonomiske endringer fra 2018, samt priser på tjenestene.

Avgifter og egenbetalinger

Her er byrådets forslag til avgifter, gebyrer og egenbetalinger for Bergen kommune i 2018.

Budsjettet som åpne data

Bergen kommune gir ut vedtatt budsjett og økonomiplan som åpne data, der du kan gjøre dine egne sammenstillinger av innholdet i drifts- og investeringsbudsjettet.

Forslag til investeringer

Bystyret har vedtatt å investere for 12,4 milliarder kroner de neste fire årene.

Her er budsjettforslaget

I nettversjonen kan du søke og enkelt navigere deg frem til foreslåtte endringer på drift og investeringer for perioden 2018-2021.

Andre partier leverer alternative budsjettforslag

De fleste opposisjonspartiene i bystyret legger frem alternative forslag til budsjett for kommunen. Forslagene legges ut her på budsjettsiden når de er klare.

Se finanstalen på web-TV

Finansbyråd Dag Inge Ulstein holdt finanstalen da byrådet la frem budsjettforslaget. Talen ligger fremst i direktesendingen fra bystyret.

Økonomene svarer på budsjettekniske spørsmål

Etter hvert som budsjettprosessen skrider frem dukker det opp mange spørsmål av mer teknisk art. Hva er et budsjetteknisk spørsmål, og hvem kan svare på det?

Lær om budsjettprosessen i budsjettskolen

I budsjettskolen kan du lære om hvordan et bybudsjett blir til, fra forslag til vedtak, og hvordan det endres.