Gå tilbake til:
Du er her:

Kaller ny skole "Zinken Hopp skole"

Byrådet har bestemt at den nye modulskolen med idrettshall i Råstølen skal hete "Zinken Hopp skole og idrettshall".

Skolen blir en del av Søråshøgda skole og skal stå ferdig i august. I tilknytning til skolen bygges det også en idrettshall, som skal stå ferdig ved årsskiftet. Prosjektet har til nå hatt navnet Tunesflaten modulskole.

Oppkallingen er i tråd med vedtaket i bystyret som sier at kommunen skal øke antall gater og plasser som tildeles navn etter kvinner.

Zinken Hopp, født 1905, døde i 1987, bodde store deler av livet sitt i Bergen. Hun er mest kjent som forfatter, blant annet av barne- og ungdomsbøker og hørespill, men oversatte også tallrike fortellinger og skuespill. Hun underviste også i kunsthistorie på Bergen kunsthåndverkskole. Zinken Hopp var en pioner for modernistisk litteratur i Norge, og regnes som den som har introdusert nonsensdiktning på norsk. Hun var også en foregangskvinne som løftet barne- og ungdomslitteratur som en fullverdig litterær genre.

Byrådet vedtar at ny skole og idrettshall i Ytrebygda bydel tildeles navnet Zinken Hopp skole og idrettshall. Skolen vil være et underbruk av Søråshøgda skole, da som Søråshøgda skole avdeling Zinken Hopp.

Les dokumentene i saken

LES OGSÅ: Vil ha innspill til flere kvinnelige gatenavn