Gå tilbake til:
Du er her:

Byråder fikk nye nøkler og kontorer

I alt fire byråder har fått ny nøkkel, nytt kontor og nye avdelinger å forholde seg til.

Først ute var Gunnar Bakke, det eneste nye fjeset i byrådet. Etter å ha overlevert ordførerkontoret til Trude Drevland, møtte han for første gang i konstituerende byråd før han fikk nøkler, kontor og godord fra avtroppende kulturbyråd Harald Hove.

Ny kulturbyråd
Med blomster, quizbok og et spesiallaget bilde overlot Harald Victor Hove ansvaret for Byrådsavdeling for kultur, næring, idrett og kirke til Gunnar Bakke.

- Det er en glede å overlevere nøkkelen til deg. Jeg vet at det blir en veldig hyggelig jobb, og jeg har tro på deg, sa Hove til den nybakte kulturbyråden.

- Du er blitt en grand old man i dette systemet, og du er en dyktig politiker, sa Bakke, som ikke skjul på at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Fra kultur til skole
Harald Victor Hove trippet så ned trappen en etasje til Byrådsavdeling for barnehage og skole, hvor avtroppende byråd Filip Rygg ventet.

- Det er både vemodig og spennende å gi fra seg denne fantastiske avdelingen! Men du er en dyktig byråd, så jeg er overbevist om at det går bra, sa Rygg til Hove, som takket og kvitterte:
- Vi kommer vel til å holde kontakten, for vi må jo spørre deg om ledige tomter til nye skolebygg.

Overtar byutviklingen
Filip Rygg tok turen to etasjer ned til Byrådsavdeling for byutvikling, klima og miljø. Der ventet avtroppende byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen. - Du får en fantastisk stab å jobbe sammen med. Nå får du mulighet å sette din profil på byutviklingen, sa Iversen.

En ydmyk Rygg overtok nøkkel og kontor. - Jeg overtar etter mitt forbilde og mentor. Du har betydd mye for meg, sa han.

Byråd for nytt område
Lisbeth Iversen på sin side skal lede en helt ny Byrådsavdeling for sosial, bolig og områdesatsing. Hun tok tre trapper ned til 3. etasje, hvor avtroppende byråd Øistein Christoffersen ventet med nøkkel og kontor. Hans byrådsavdeling er nedlagt, og han selv trer med dette ut av politikken.

- Jeg er forventningsfull til en spennende oppgave i en ny byrådsavdeling. Omsorg, nærhet og områdesatsing er nøkkelbegreper, sa Iversen da hun overtok nøkkel og kontor fra Christoffersen.