Gå tilbake til:
Du er her:
SAMLINGSSTED: Plassen foran Oasen heter nå Aslaug Sælensmindes plass.
SAMLINGSSTED: Plassen foran Oasen heter nå Aslaug Sælensmindes plass.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Område utenfor Oasen har fått navnet Aslaug Sælensmindes plass

Byrådet har gitt området utenfor hovedinngangen til kjøpesenteret Oasen i Fyllingsdalen navnet "Aslaug Sælensmindes plass".

Byrådets vedtak ble gjort etter en forespørsel fra Minnesmerkekomiteen i Fyllingsdalen. 

Aslaug Sælensminde omtales av mange som “Fyllingsdalens mor”. Hun ble født 3. oktober 1913 og har vært svært aktiv i det sosiale og frivillige arbeidet i Fyllingsdalen i flere tiår. 

Hun var en av stifterne av Fyllingsdalen Husmorlag og deltok i "Gubbelaget" i Fyllingsdalen ungdomslag, der hun var en drivkraft med teaterarbeidet i laget. Hun deltok i oppstarten og ledet Menighetspleien i Fyllingsdalen i mange år, og var sentral  i arbeidet med å få reist Fyllingsdalen kirke. 

Sælensminde var også folkevalgt i bystyret i Bergen, og spesielt engasjert i saker som angikk skolevesen, barnevern og sosialsaker. I 1983 ble hun tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sin mangeårige innsats. 

Byrådet mener Aslaug Sælensminde fortjener å løftes frem, og at plassen foran Oasen kjøpesenter sentralt i Fyllingsdalen synes godt egnet. 

Vedtaket er også i tråd med byrådets vedtak “Prosjekt kvinnenavn”, hvor det ble besluttet at kommunen skal øke antall gater og plasser som tildeles navn etter kvinner.

Les dokumentene i saken

LES OGSÅ: Her er sakene fra byrådet 21. april