Gå tilbake til:
Du er her:
flyplass
Oppretter koronateststasjon på Flesland for å teste passasjerer som ankommer fra utlandet.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Oppretter koronateststasjon på Bergen lufthavn

For å gjøre testing bedre tilgjengelig for personer som har vært på utenlandsreise, oppretter byrådet en teststasjon knyttet til ankomst fra utlandet på Bergen lufthavn.

- Det er behov for tiltak for å gjøre testing enda mer tilgjengelig for personer som ankommer fra utlandet. Derfor ønsker vi å opprette en teststasjon på Bergen lufthavn, Flesland, sier Beate Husa, byråd for eldre, helse og frivillighet.

Teststasjonen skal driftes av Bergen legevakt som allerede har startet forberedelser av dette. Forsøksordningen iverksettes i første omgang med en måneds varighet, med evaluering og beslutning om eventuell forlengelse innen den tid.

Smitte fra utenlandsreiser

Flertallet av de som nå tester positivt, har vært på reise, eller er blitt smittet av noen som har vært på reise. Det gjelder reiser både i såkalte røde land, hvor den nasjonale covid-19-forskriften pålegger reisende karantene ved ankomst Norge, og reiser i såkalte grønne land, hvor reisende ifølge den nasjonale forskriften er fritatt karantene.

Økningen i smitte synes altså å ha en nokså klar relasjon til økt reisevirksomhet. Flytrafikken har tatt seg opp igjen, og det ankommer nå daglig flere hundre personer med ankomster fra utlandet til Bergen lufthavn, Flesland. Det gjelder både bergensere som kommer hjem fra utenlandsreise, og utenlandske turister og andre som ankommer Bergen.

Det er nå særlig viktig at personer som har vært på reise, blir godt informert ved ankomst Bergen og har lett tilgang til testing.

Fra Bergen legevakt meddeles at det i all hovedsak er personer bosatt i Bergen som henvender seg for å bli testet ved teststasjonen i Solheimsviken.

Kapasitet

Teststasjonen bør innledningsvis ha en bemanning i to skift med fire personer per skift, noe som gir en testkapasitet på om lag 60 tester i timen. Bemanningen må vurderes fortløpende.

Les dokumentene i saken

Saken ble behandlet av byrådet 6. august.

Teststeder for korona i Bergen