Gå tilbake til:
Du er her:

Vil gi støtte til arrangementet "Bergen for alle"

Byrådet vil bevilge 200.000 kroner til Møhlenpris idrettslag for å gjennomføre kultur- og idrettsarrangementet "Bergen for alle" 18. september.

Møhlenpris idrettslag vil sammen med andre frivillige organisasjoner arrangere ulike aktiviteter på Møhlenpris og i Nygårdsparken lørdag 18. september. 

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har varslet at de vil gjennomføre en demonstrasjon i Bergen sentrum samme dag. Møhlenpris idrettslag og de andre arrangørene ønsker med “Bergen for alle” å skape et inkluderende arrangement med ulike aktiviteter som basket, fotball og konserter, som setter søkelys på verdien av mangfold, og trekker fokuset bort fra SIAN-demonstrasjonen.

Vil feire mangfoldet

- Vi vet at mange bergensere, ikke minst unge, engasjerer seg sterkt for antirasisme og inkludering. Derfor er det særlig viktig å støtte opp om dette arrangementet, som feirer mangfoldet i byen, og som legger til rette for at innbyggere som ønsker det, kan få ytre seg og markere støtte til et inkluderende budskap, sier byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt. 

200.000 kroner i støtte

Byråden anbefaler å bevilge 200.000 kroner til arrangementet. Pengene skal gå til blant annet leie av scene til konsert, vakthold, mat, utstyr til fotball- og basketturnering, førstehjelp og honorarer.

Saken ble behandlet i byrådet 9. september. 

Les dokumentene i saken