Gå tilbake til:
Du er her:

Rune Bakervik (Ap)

Byrådsleder

Rune Bakervik er byrådsleder fra 3. november 2022 og leder et byråd utgått fra Arbeiderpartiet og Venstre. 

Byrådsleder Rune Bakervik
Byrådsleder Rune Bakervik
Bilde: Asle Bentzen

Rune Bakervik kommer fra vervet som ordfører i Bergen. Rune Bakervik ble for første gang valgt inn i Bergen bystyre som varamedlem i 2003 og har siden 2009 sittet som fast medlem. I perioden 2015 - 2019 var han gruppeleder for Arbeiderpartiet og nestleder i komite for finans, kultur og næring, frem til han ble byråd for byutvikling fra 24. juni 2019 – 30. oktober 2019.

Rune Bakervik har lang erfaring med fagforeningsarbeid og har permisjon fra stillingen som regionkontorleder for Region Vest i Handel og Kontor. Av annen arbeidserfaring har han tidligere blant annet vært politisk rådgiver for Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Han er utdannet cand. mag fra Universitetet i Bergen med mellomfag i sosiologi og grunnfag i adm.org og medievitenskap.

Rune Bakervik brenner for å skape en mer rettferdig by for alle Bergensere. I den perioden byen er inne i nå, er det i tillegg fire store saker Bakervik har merket seg som spesielt viktige, ofte omtalt som «de fire store B-ene»: Barnevern, bærekraftig budsjett, bosetting av flyktninger og bybanen. 

  • Nå gjelder det å få barnevernet ut av krisen, sørge for et trygt budsjett, bosette Ukrainere på flukt raskt og redde bybanen til Åsane.

Ellers er Bakervik opptatt av at Bergen skal være en by hvor vi stiller opp for hverandre, spesielt de som trenger det mest, og at Bergen skal være en spennende by med mye liv og røre både gjennom kulturlivet og idrettsbevegelsen. Bergen skal være en grønn storby, der vi tar vare på naturen og gjør det vi kan for å stoppe klimaendringene. Bakervik ser på det som en stor oppgave å forvalte Bergens budsjetter på en trygg måte slik at oppvoksende og fremtidige bergensere også får gode liv i byen, der vi kan pusse opp og bygge nye skoler, barnehager, sykehjem og idrettshaller. 

Ukeplan

Kontaktinformasjon

Bilder av byrådet: Se presserom