Gå tilbake til:
Du er her:
Flyfoto over Kirkebukten
Laksevåg ligger nær sjøen, men et innbyggerforslag ønsker lettere tilgang til å kunne bruke den. Det pågår et arbeid med å utrede en sjøfrontpark her i Kirkebukten.
Bilde: Bergenskart.no

Støtter bystrand på Laksevåg

Bystyret er positiv til innbyggerforslag om bystrand på Laksevåg, og mener forslaget blir ivaretatt av arbeidet som pågår om Kirkebukten sjøfrontpark.

Bystyret vedtok innstillingen fra utvalget. I tillegg ble det vedtatt to merknader. Bystyret ber byrådet om å fremskynde arbeidet med å få på plass en midlertidig løsning for toaletter i området. Bystyret ber også byrådet om at universell utforming legges til grunn i utforming av ny strand, og at det blir laget en rampe til vannet. 

Dette vil sikre rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede muligheten til å bade. Lignende ramper finnes allerede ved flere badesteder i Bergen, deriblant Vollane i Åsane, og Krohnegården badeplass i Fyllingsdalen. 

I innbyggerforslaget heter det at det må legges bedre til for at befolkningen på Laksevåg i større grad kan nyttiggjøre seg av mulighetene som det å bo nær sjøkanten gir. I forslaget står det at store deler av Laksevåg ligger langs sjøen, men tilkomst og topografi stenger for tilkomsten. I forslaget blir det bedt om at det blir satt av midler til å utrede hvor det er best egne med en bystrand tilknyttet Håsteinarparken og Kirkebukten.

514 innbyggere har skrevet under på forslaget som er fremmet av Initiativ Laksevåg.

Bystyret mener innbyggerforslaget blir ivaretatt gjennom prosjektet «Kirkebukten sjøfrontpark – utredning». Dette prosjektet er allerede inne i gjeldende handlings- og økonomiplan for perioden 2022-25.

Les dokumentene i saken

Les sakene fra bystyret 22. juni.