Gå tilbake til:
Du er her:
OL-vinnerne på skøyter sammen med ordføreren
Ordfører Marte Mjøs Persen er stolt over at Bergen har tatt sitt første vinter-OLgull på 122 år. Fra venstre: Sindre Henriksen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen.
Bilde: Jin Sigve Mæland

Hedret bergenske OL-helter

Da Bergen tok sine første vinter-OL-gull noensinne, fikk vi tre på rappen, og det må feires! Onsdag inviterte ordfører og idrettsbyråd til OL-fest i Schøtstuene for å hedre OL-vinnerne.

Håvard Holmefjord Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen har hatt en fantastisk sesong og kom alle hjem fra OL med gullmedaljer rundt halsen.

Ydmyke og jordnære helter

Onsdag ble utøverne med familie invitert til mottakelse i ærverdige Schøtstuene.

- I forkant av OL leste jeg som alle andre om Bergens gullsjanser under OL, men aldri i min villeste fantasti hadde jeg trodd at jeg skulle stå her i dag og hedre tre gullvinnere, sa ordfører Marte Mjøs Persen under mottakelsen.

Det er ikke bare prestasjonen hun er stolt over.

- Den ydmykheten og jordnærheten dere har utstrålt etter at dere vant, gjør det verdt å ha ventet i 122 år på Bergens første OL-gull. Her er ingen stjernenykker, bare god arbeidsmoral, idrettsglede og et bevis på hva en kan få til sammen, sier hun.

Inspirerende

Idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen hadde i tillegg til blomster, med seg en sjekk på 25.000 kroner til hver av utøverne og til Fana idrettslag. Han er imponert over skøyteguttenes prestasjoner:

- Dere inspirerer oss, og viser alle barn og unge i Bergensidretten at drømmer kan gå i oppfyllelse dersom man bare jobber hardt nok, sier han.

Idrettsbyråden understreket Fana IL sin sentrale posisjon i Fana.

- Det viktige samfunnsoppdraget Fana idrettslag har og det utviklingsarbeidet de gjør, er noe vi i Bergen kommune verdsetter enormt høyt, sier han.


 

Hedret bergenske OL-helter bilde
Idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen hadde med seg pengegaver til utøverne og Fana idrettslag.
Toril Berle Schalck