Gå tilbake til:
Du er her:

Juletretenning i Newcastle

Torsdag 28. november tente Ordfører Marte Mjøs Persen juletreet i Newcastle sammen med Lord Mayor David Cook.

I år er det 70 år (1949) siden Bergen for første gang sendte et juletre til Newcastle som takk for hjelpen under og etter andre verdenskrig. Årets juletre er donert av IL Fri som holder til på Espeland. Treet er cirka 18 meter høyt og antas å være 30 år gammelt.

Juletreet lyser opp plassen foran rådhuset i Newcastle, og den offisielle åpningen ble foretatt av Ordfører Marte Mjøs Persen og Lord Mayor of Newcastle, David Cook.

- Tradisjonen med å sende juletre er utrolig fin. På den ene siden minner treet oss på at frihet ikke er noe en må ta forgitt, på den andre siden er det utrolig kjekt å kunne bidra til at å skape julestemning for innbyggerne i Newcastle, sier Mjøs Persen.

Mange hadde møtt opp på den årlige seremonien da julegranen fra Bergen skulle tennes. Blant publikum var det norske studenter og fastboende, samt en rekke innbyggere fra Newcastle.

Før juletretenningen ble blant annet "Du grønne glitrende tre" og "O jul med din glede", sunget sammen med et knippe engelske julesanger. Etter julegranen var tent inviterte Lord Mayor David Cook til kaffe, te og julekaker i Civic Hall.

Talen på engelsk ligger vedlagt!

Juletretenning i Newcastle bilde
 
Steve Brock

 

Vedlegg