Gå tilbake til:
Du er her:

Kåret verdensmester i Bergensk fiskesuppe

Onsdag 10. mars var ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, med i juryen som kåret verdensmester i Bergensk fiskesuppe. Vinneren av konkurransen ble Thomas Madsen fra Matgal.

VM i bergensk fiskesuppe ble arrangert den 10. mars på Bjerck Restaurant & Bar. I finalen stilte følgende fem finalister; Brit Øvsthus, Erlend Stueland, Thomas Madsen, Vegard Ingebrigtsen og Terje Smedhaug.

Vinnersuppen med friterte osteboller, tare, spekeskinke og eplemost sto Thomas Madsen for. Premien på 10.000 kr har han bestemt seg for å gi videre til kreftavdelingen for barn på Haukeland. 

Vinnersuppen
Vinnersuppen
Bilde: Matarena

Mjøs Persen skrøt av alle finalistene og suppene.

- De var fantastisk gode. Vinnersuppen til Thomas Madsen hadde nydelig smak og var kjempespennende. Her var det mange lokale råvarer og ulike smaker. Jeg blir veldig stolt av at vi har så mange i byen vår som tar vare på mattradisjonene og utvikler dem videre.

Juryen

I tillegg til ordføreren besto dommerpanelet av Morten Tungesvik fra BARE Restaurant og Bare Vestland. Tidligere Bocuse d'Or vinner Ørjan Johannessen. Kokk og verkstedsmester i Bergen fengsel, Hanne Frosta. Kokebokforfatter og matblogger Aicha Bouhlou. Og i tillegg til to publikumsdommere: Espen Husby og Terje Krossøy.

Ordfører Marte Mjøs Persen og vinner Thomas Madsen
Ordfører Marte Mjøs Persen og vinner Thomas Madsen
Bilde: Matarena