Gå tilbake til:
Du er her:

Historiske foto

Bergen Byarkiv har store mengder audiovisuelt materiale, fotografi, film, video og lyd i sine magasiner - mer enn to millioner enkeltopptak, men mest foto. Dette materialet kommer både fra kommunale og private arkivskapere.

Byarkivets oppgave er å bevare dette for ettertiden, og å tilgjengeliggjøre dem for allmennheten. Vi tilgjengeliggjør materialet ved utstillinger, publisering i andre medier, foredrag og på egne nettsider. Her kan du se månedens foto, våre nettutstillinger, og her kan du se andre nettsider der vi også legger ut foto. Bergen byleksikon, Historier fra en bydel - Årstad og Oppslagsverket oVe.

Du kan ellers få tilgang til våre foto ved å henvende deg til byarkivet ved hjelp av bestillingsskjema, eller ved å kontakte oss på epost eller på telefon 55 56 62 83. 
 

Pris

Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men en del unntak finnes. Det påløper kostnader alt etter hvilket arkiv som er opphav, og hva materialet skal brukes til. Du må også betale for digitalisering og avfotografering.

Kriterier og vilkår

Hovedregelen er at alt arkivmateriale er fritt tilgjengelig for alle. Det er likevel en del arkivmateriale du ikke får tilgang til eller kan bruke fritt. Arkivmateriale kan være klausulert gjennom offentlig lovverk, private avtaler, eller det kan være sperret for bruk på grunn av fysisk tilstand.

Har du spørsmål?

Kontakt Bergen byarkiv

Vis i kart

Besøksadresse:
Kalfarveien 82 - Vi holder åpent fra 09:00 til 15:00.
Lesesalen er åpen mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00-15.00.