Gå tilbake til:
Du er her:

Bergen Byarkiv har tre nettbaserte oppslagsverk som inneholder lokalhistorisk informasjon og arkivinformasjon basert på våre arkiver.

Historier fra en bydel Årstad
Nettstedet «Historier fra en bydel - Årstad» inneholder artikler, beretninger, fotografier, kart og dokumenter knyttet til steder, mennesker og hendelser i den tidligere omegnskommunen til Bergen. I hovedsak omhandler nettstedet det tidligere industriområdet i Solheimsviken og langs Damsgårdssundet fra rundt 1880 og fremover. På nettstedet kan du komme med tilbakemeldinger om de enkelte artiklene via kommentarfeltet nederst ved hver artikkel. Du kan også skrive artikler selv. Da kontakter du oss på telefon 55 56 62 83 eller via e-post til post.byarkivet@bergen.kommune.no

oVe
Oppslagsverket tar utgangspunkt i utvalgte emner som vi har informasjon om, forteller hvilke kilder som er aktuelle og hva slags opplysninger som er tilgjengelige, og videre hva slags regler som gjelder for innsyn og bruk. Det vises også til arkivlister og digitalisert materiale. 

Bergen byleksikon
Bergen byleksikon er et lokalhistorisk oppslagsverk om Bergen i fortid og nåtid. Utgangspunktet for nettsiden er den trykte utgaven av leksikonet som ble utgitt i 2009. Bergen Byarkivs målsetting er et dynamisk byleksikon med oppdatert innhold og spennende digitale løsninger. Målet er å skape et digitalt oppslagsverk som inneholder «alt» du trenger å vite om Bergen. Bergen byleksikon er også tilgjengelig på mobiltelefon og nettbrett.

Har du spørsmål?

Kontakt Bergen byarkiv

Vis i kart

Besøksadresse:
Kalfarveien 82 - Vi holder åpent fra 09:00 til 15:00.
Lesesalen er åpen mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00-15.00.