Skiløyper i Bergen kommune

Turløyper

Utskriftsvennlig versjon

Kommunen har i hovedsak ansvaret for driften av skiløypene på Fløien og Totland/Froland. I tillegg er det flere idrettslag som sørger for tilrettelegging av egnede skiløyper. 

Totland/Frotveit.
Tidligere var lysløypene på Totland og Frotveit to separate løyper på ca. 3 kilometer hver. Nå er løypene bundet sammen av Grindåsveien slik at det er et løypenett på over 10 kilometer. Løypenettet på Totland/Frotveit er dermed det største for langrenn i Bergens umiddelbare nærhet. Merk at det ikke er lys i Grindåsveien. Man bør dermed ha med hodelykt på kveldstid.

I helgene når det er skiføre, er det ofte folksomt på Grindåsveien. Til tross for at Froveit/Totland/Grindåsveien ligger lavere i terrenget enn Fløyen, er det ofte mer snø i dette området enn på Fløyen. Bergen kommune ved Idrettsservice kjører løypene vinterstid når snøforholdene tillater det. Føreinformasjon på Fana IL sine nettsider.  Vår, sommer og høst er området glimrende til turgåing på gode grusveier. Parkering på Totland ved Riple parkering og på Frotveit ved Frotveit parkering mot avgift. 

Fløyen
Lysløypen på Fløyen er ca. 5 kilometer lang, den nedre løypen er 3 kilometer lang, mens den øvre løypen er litt i underkant av 2 kilometer lang. Bergen kommune står for preparering av løypen, og løypen blir raskt preparert når det er snø. Det kan ofte være glimrende skiforhold på Fløyen, mens det er helt bart nede i byen. 

Gullbotn
Prepareres av Gullfjellet IL. 

Alvøen lysløype 
Lysløypen blir først og fremst brukt som tur/joggeløype og til langrenn om vinteren. Tilrettelegges av Loddefjord idrettslag
 

 

Målgruppe

Hele byens befolkning.

Kriterier/vilkår

Ski om vinteren

Pris for tjenesten

Gratis bruk, men avgift på parkering.

Brosjyrer, dokumenter, kart og lignende

Se presentasjon av løypen på Frotveit - Grindåsen  Youtube 

Se oppdaterte føremeldinger .


Publisert: 04.12.2013 | Oppdatert: 19.12.2013 | Gyldig til: 31.12.2014
  • DEL PÅ:

Kontakt

Fornøyd med denne siden?


Ja Nei

Si din mening: