Skiløyper i Bergen kommune

Turløyper

Utskriftsvennlig versjon

Kommunen har i hovedsak ansvaret for driften av skiløypene på Fløyen og Totland/Froland. I tillegg er det flere idrettslag som sørger for tilrettelegging av andre skiløyper. 

Totland/Frotveit.
Tidligere var lysløypene på Totland og Frotveit to separate løyper på ca. 3 kilometer hver. Nå er løypene bundet sammen av Grindåsveien slik at det er et løypenett på over 10 kilometer. Løypenettet på Totland/Frotveit er dermed det største for langrenn i Bergens umiddelbare nærhet. Merk at det ikke er lys i Grindåsveien. Man bør dermed ha med hodelykt på kveldstid.

I helgene når det er skiføre, er det ofte folksomt på Grindåsveien. Til tross for at Froveit/Totland/Grindåsveien ligger lavere i terrenget enn Fløyen, er det ofte mer snø i dette området enn på Fløyen. Bergen kommune, Idrettsservice, kjører løypene vinterstid når snøforholdene tillater det. Føreinformasjon på Fana IL sine nettsider.  Vår, sommer og høst er området glimrende til turgåing på gode grusveier. Parkering på Totland ved Riple parkering og på Frotveit ved Frotveit parkering mot avgift.

Fløyen
Lysløypen på Fløyen er ca. 5 kilometer lang, den nedre løypen er 3 kilometer lang, mens den øvre løypen er litt i underkant av 2 kilometer lang. Bergen kommune, Idrettsservice, står for preparering av løypen, og løypen blir raskt preparert når det er snø. Det kan ofte være glimrende skiforhold på Fløyen, mens det er helt bart nede i byen.

Gullbotn
Prepareres av Gullfjellet IL. Føreforholdene på Gullfjellet oppdateres av idrettslaget på facebook siden deres.


Alvøen lysløype 
Lysløypen blir først og fremst brukt som tur/joggeløype vår/sommer og til langrenn om vinteren. Tilrettelegges av Loddefjord idrettslag

For felles føremelding over skiløypene se:  Grønn Etat sin oversikt.

Målgruppe

Hele byens befolkning.

Kriterier/vilkår

Ski om vinteren

Pris for tjenesten

Gratis bruk, men avgift på parkering.

Brosjyrer, dokumenter, kart og lignende

Se presentasjon av løypen på Frotveit - Grindåsen Youtube 

 


Publisert: 21.01.2015 | Oppdatert: 21.01.2015 | Gyldig til: 21.01.2016
  • DEL PÅ:

Fornøyd med denne siden?


Ja Nei

Si din mening: