Fasaden på bygget i Vestlundveien 19

Ressurssenteret i Vestlundveien 19 er en sosial møteplass for nyankomne flyktninger i Bergen. Her får de besøkende informasjon, og det arrangeres aktiviteter for voksne og barn.

Senteret driftes av Kulturetaten i Bergen kommune, i tett samarbeid med organisasjoner og foreninger som driver aktivitet for og med flyktninger. 

Senteret ble opprettet i 2022 som en følge av flyktningestrømmen fra Ukraina. 1. april 2023 endret senteret navn fra Fritids- og støttesenter for ukrainere i Bergen til Ressurssenter for flyktninger, og ble med dette åpnet for alle nyankomne flyktninger. 

På Ressurssenteret får du informasjon og mulighet til å lære mer om det norske samfunnet. 

Du får tilgang til PC, te, kaffe, litt mat, sosialt samvær, utlevering av klær, leker, toalettartikler med mer. 

Vi har store lokaler der barn kan komme og leke i følge med foreldre.

Vi arrangerer også ulike aktiviteter for voksne og barn.  Det inkluderer språkkafe, qi gong, yoga og fitness, malekurs, kor, lørdagsskole, spillkvelder, kreative aktiviteter for barn, samt mulighet til å booke tid hos frisør, massør og psykolog. 

De fleste aktivitetene ledes av flyktninger som jobber frivillig, og tilbudet vil derfor endre seg avhengig av hvem som til enhver tid jobber på senteret. 

 

 

Hovedåpningstid: 

  • Mandag–fredag klokken 11.00–15.00. 
  • Kafé med kaffe og te i hele åpningstiden. 
  • Det serveres lunsj klokken 11.30–13.00. 

Åpningstider for ulike tilbud:

  • Norsk språkkafe: hver onsdag og torsdag klokken 11.00-13.00. 
  • Ulike aktiviteter i regi av Ukrainsk forening klokken 16.00–20.00. 
  • Bank of things: Åpent tirsdager og torsdager klokken 11.00-18.00. Utlevering av klær, leker, toalettartikler med mer. Henvendelse utenom åpningstid til lubanovosad77@gmail.com.
     

Senteret holder til i Vestlundveien 19, Fyllingsdalen (se i kart). 

Representerer du en frivillig organisasjon som ønsker å bidra med aktivitet i Vestlundveien? Kontakt Birthe Stenhjem på e-post Birthe.Stenhjem@bergen.kommune.no.