Se alle partienes budsjettforslag for 2019

Her kan du lese partiene i bystyrets alternative forslag til budsjett for Bergen. Du kan også lese finanskomiteens innstilling om budsjettet.

Siste helg med åpen hall før jul

Søndag 16. desember er siste helg med åpen hall før jul I Bergen kommune er det 17 idrettshaller som huser Åpen hall. Her finner du oversikten.

Slik får du en branntrygg juletid

Jul og nyttår er høytid for god mat, levende lys og peiskos. Uoppmerksomhet under matlaging er, sammen med uforsiktig bruk av levende lys, blant de vanligste brannårsakene i desember.

Svarer på innbyggerforslag om avvikling av Strax-huset

Innbyggere ønsker en plan for avvikling av Strax-huset på grunn av konsekvensene for nærmiljøet. Byrådet vil avvise forslaget da de mener iverksatte og planlagte tiltak vil gjøre situasjonen bedre.

Eidsvåg får skule og idrettshall til 516 millionar

Prosjektet for nybygg og rehabilitering av Eidsvåg skole med idrettshall er klart for gjennomføringsvedtak. Prosjektet har ein totalkostnadsramme på 516,4 millionar kroner.

Bystyret 19. desember: Skal vedta nytt bybudsjett

I årets siste møte skal bystyret vedta bybudsjet for 2019 og økonomi- og handlingsplan for 2019 til 2022. Debatten sendes direkte på web-TV.

Nytt bofellesskap for personer med utviklingshemming

Åtte nyoppussede leiligheter skal bli hjem for åtte voksne personer med utviklingshemming. – Et hjem har mye å si for å ha det godt, sier helsebyråd Rebekka Ljosland.

Får hummeren flere kamerater i Byfjorden?

Bergen kommune ønsker å vite mer om hva som skjer med livet i Byfjorden etter at den har fått ny sjøbunn.

Sakene til byrådet 20. desember er klare

Byrådet skal blant annet behandle saker om nytt kulturhus i Åsane, ny skole og idrettshall i Eidsvåg og skal svare på innbyggerforslag om nærmiljøanlegg ved Haukedalen skole og avvikling av Strax-huset.

Her er sakene fra byrådet 13. desember

Byrådet har gjort budsjettjusteringer etter 2. tertial og gir støtte til konserten Hjertets revolusjon. Og plan for inkluderende oppvekstmiljø sendes på høring.

Finn nissefar og vinn premier

Hver dag i desember frem til julaften, besøker nissen Berge et nytt sted i kommunen. Vi legger ut bilde av stedet og en tekst med noen hint. Finn ut hvor Berge er og vinn premie.

Alt om bybudsjettet 2019

Byrådet har lagt frem forslag til bybudsjett 2019 og økonomiplan 2019-2022 for bystyret. Her finner du digital versjon, samt oversikt over de viktigste endringene.

Bysyklene har fått piggdekk

Bergenserne har syklet nesten 100.000 turer med bysyklene så langt i år. Nå har syklene gått over til vinterdrift, og samtlige sykler har fått piggdekk.

Er skjeggkre farlig?

Hva er skjeggkre? Er det farlig for mennesker? Hvordan sprer det seg, og hvordan blir man kvitt skadedyret? Her får du svar.

Vil ha innspill til plan for inkluderende oppvekstmiljø

Byrådet vil ha innspill til planen "Skyfritt - inkluderende oppvekstmiljø for barn og unge i Bergen" og legger frem planen til ekstern høring.

Få med deg kulturskolens julekonserter og forestilling i desember

Se arrangementsoversikten til Bergen kulturskole her.

Inviterer ungdom til julegøy

Fram mot jul skjer det mye for deg som er ung og trenger litt ekstra julestemning!

Følg med på luftkvaliteten - værskifte fra helgen

Fredag 14. desember er det varslet moderat luftforurensning med fare for høy luftforurensning i perioder. I helgen er det ikke meldt fare for høy luftforurensing.

Gir kulturhuset i Åsane klarsignal

Byrådet rår til at nytt kulturhus i Åsane kan gjennomførast med ein kostnad på totalt 196,5 millionar kroner. Kulturhuset skal husast saman med ein ny vidaregåande skule.

Her vokser en ny bydel frem

Mindemyren skal bli til “Mindebyen”, og Bergen kommune tar nå i bruk et helt nytt verktøy i planleggingen.

Slik kan du engasjere deg som frivillig

Vil du engasjere deg i nærmiljøet? Bergen kommune legger til rette for frivillighet på flere områder.

Meld deg på vårens kurs i depresjonsmestring

Føler du deg nedstemt eller deprimert på en slik måte at det går ut over evnen til å fungere i hverdagen?