Signerte ny byvekstavtale for Bergensområdet

Partene har kommet til enighet om en byvekstavtale som gjelder fra 2019–2029. Det nye avtaleområdet inkluderer kommunene Alver, Askøy, Bergen, Bjørnafjorden og Øygarden.

Bergen kommune varsler krav om utslippsfrie byggeplasser

Flere store offentlige utbyggere i Vestland går sammen om et felles initiativ med ambisjon om å gjøre bygg- og anleggsplasser utslippsfrie

Holen skole blir klimaforbilde

Når kommunen bygger nye Holen skole, skjer det på fossilfri byggeplass og etter strenge miljøkrav. – Dette blir et foregangsbygg innen miljø for Bergen kommune, sier prosjektleder Hanne Thorsen.

Bergenseren er på vei i postkassen din

I årets siste utgave av Bergenseren forteller unge bergensere som hvordan de får styrke til å stå trygt i seg selv. Les også om Holen skole som klimaforbilde og seniorer på Sterk og stødig-trening.

Les sakene fra byrådet 5. desember

Aktuelle saker er blant annet tilskudd til miljøorganisasjoner, oppstart planarbeid for Slettebakken og ordensreglement for Bergen offentlige bibliotek.

Sakene til byrådet 12. desember er klare

Aktuelle saker er forlengelse av Hjertesone-prosjektet rundt skoler, budsjettjusteringer etter 2. tertial samt godkjenning av to utbyggingsavtaler.

Har du lyst å være med å påvirke politikken i Bergen? Og sikre at de unges stemme blir hørt av byens politikere?

Da kan du nå søke om en plass i Bergen kommunes ungdomsråd. Søknadsfristen er 10. januar 2020.

Fett tetter avløpet ditt: noen råd for en fin juletid

Kaster du fett fra julematen i vasken eller i do? Ikke gjør det! Det er hyggeligere med besøk fra julenissen enn rørleggeren på julaften.

Slik søker du vrakpant på eldre ildsteder

Innbyggere i Bergen kommune kan søke et tilskudd på 5000 kroner for å skifte ut et eldre ikke-rentbrennende ildsted.

Vi får nytt nyhetsbrev – husk å registrere deg på nytt innen 10. desember

Bergen kommune vil fra 10. desember ta i bruk en ny løsning for nyhetsbrev. Ønsker du å fortsette å abonnere på dette, må du registrere deg på nytt.

Slik er det nye bystyret

Bystyret for valgperioden 2019-2023 er på plass. Her finner du oppgaver, ansvar og sammensetning av bystyret.

Nytt byråd på plass - slik blir endringene på byrådsavdelingene

Byrådsleder Roger Valhammer har nå konstituert nytt byråd. Samtidig får noen byrådsavdelinger nye navn, og det foretas noen organisatoriske endringer.

Har mottatt rapport etter intern gjennomgang av avviket i Vigilo

En intern gjennomgang av innføringen av kommunikasjonsløsningen i Vigilo er nå overlevert kommunaldirektør for Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett, Trine Samuelsberg.

Få informasjon om helsa di på helsenorge.no

På helsenorge.no finst mange tenester du kan nytta for å følgje opp helsa di. Ved å logge deg inn på helsenorge.no får du mogelegheit til å nytte ei rekkje sjølv­beteningsløysingar, og du kan sjå helse-informasjon som er registrert om deg.

Markerer ettårsdagen for fairtradebyen Bergen på lørdag

Bergen fyller ett år som fairtradeby. Det blir markert under julemarkedet 10. desember. Her får du vite hva etisk handel er og hvordan alle kan ta hensyn til mennesker og miljø når vi handler.

Inviterer til jul på Torget hver lørdag

Lørdagene frem til jul blir det julestemning på Fisketorget, med julenisseverksted, vandreteater og gode smaksopplevelser.

Delta på byarkivets tirsdagskveld og få med deg Haukeland sykehus' historie

Haukeland åpnet i 1912 som et kommunalt sykehus med 250 sengeplasser. Professor i historie Morten Hammerborg forteller om starten og utviklingen frem til dagens sykehus med 12.000 ansatte og et budsjett på over 10 milliarder kroner. Tirsdag 10. desember kl. 1900 på Bergen byarkiv, Kalfarveien 82. Gratis inngang.

Har du hatt hoftebrudd?

Bergen kommune tilbyr gruppetrening for hjemmeboende eldre som har hatt hofte- eller lårhalsbrudd gjennom treningstilbudet Hoftesterk.

Berge er tilbake med ny julekalender

Nissen Berge er endelig tilbake! Hver dag fra 1. desember frem til og med julaften, besøker han et nytt sted i kommunen. Vi legger ut et bilde og noen hint på Facebook og her på nettsiden. Finn ut hvor Berge er og vinn premie!

Forbud mot oljefyring fra 2020 – dette må du vite

Fra 1. januar er det forbudt å fyre med fossil olje. Sjekk hvilke støtteordninger som finnes.

Bergen 950 år: Søk tilskudd til jubileumsprosjekter

Aktører som ønsker å bidra i jubileumsåret, kan søke om støtte til gjennomføring av arrangementer.

Innfører ordensreglement på biblioteket

Byrådet innfører et skriftlig ordensreglement ved Bergen Offentlige Bibliotek for å gjøre det enklere for ansatte ved uønskede hendelser.