Gå tilbake til:
Du er her:
UKM_arrangørgruppe. Foto: Bergen kommune

UKM er en kulturmønstring som gir ungdom mulighet til å vise hva de driver med, til å møte andre, og lære noe nytt. Du kan delta med musikk, dans, teater, stand up, trylling, litteratur, billedkunst, fotballtriksing eller noe helt annet. Du kan også jobbe bak scenen eller med markedsføring.

Om konseptet UKM

UKM – Ung Kultur Møtes - skal være en møteplass for ungdom 13-20 år. Ungdom skal oppleve eierskap og føle at UKM er deres arena. UKM er ikke en konkurranse.

Du trenger ikke å være scenevant eller 100 prosent trygg i det du skal gjøre for å delta i UKM. UKM har et proft og trygt opplegg på alle nivåer, og du vil få god oppfølging hele veien. Du kan også lære noe helt nytt gjennom workshops som arrangeres i festivalen. UKM har også fokus på det sosiale, og mange deltakere får nye gode venner. 

Det er gratis å delta på UKM. Deltakerne som velges ut til å delta på mønstring andre steder vil få dekket utgifter til reise og opphold.

Hva skjer

I Bergen er UKM nå en helårlig satsning med arrangementer i bydelene gjennom hele året.

En gang i året arrangeres det en hovedmønstring. Neste hovedmønstring for Bergen skjer i begynnelsen av 2021. Fra hovedmønstringen vil noen av deltakerne blir sendt videre til fylkesmønstring og siden til den landsdekkende UKM-festivalen.

UKM arrangerer også mindre arrangementer og UKM-kvelder rundt i bydelene, for deg som har lyst å sjekke ut hva UKM er for noe. Her kan det for eksempel være åpen scene eller ulike workshops.  Disse har som regel ingen påmelding. Sjekk Facebook-siden til UKM Bergen for å følge med på hva som skjer. 

Vil du være ungdomsarrangør?

 

  • Ungdom som kjenner sin bydel er velkommen til å delta i lokale arrangørgrupper (UA-grupper). Gruppene vil få opplæring for å kunne jobbe selvstendig med markedsføring, teknikk, sikkerhet o.a. på arrangementer.
  • UA-gruppene bestemmer selv hvordan de ønsker å vise frem sin lokale ungdomskultur på sitt arrangement.
  • UA-gruppene vil få stor frihet og mye ansvar for planlegging og gjennomføring av UKM-arrangementer i sin bydel og/eller under kommunemønstringen. 

Lurer du på noe?

Kontakt UKM Bergen: e-post Erik.Bringsvor@bergen.kommune.no, tlf 934 26 921