Gå tilbake til:
Du er her:
Amalie Dalhaug Halleland og Åsmund Bergo Aarvik fra Ungdommens bystyre tester at WiFi-benken på Ibsens gate UNG fungerer. De mener det er et stort behov blant ungdom for uteområder som tilrettelegger for uorganiserte aktiviteter. Bilde: Ingrid Aarseth Johannessen

Knappe hundre meter fra trafikkrysset og bybanestoppet på Danmarksplass, finnes et sted hvor ungdom kan møtes til ulike uorganiserte aktiviteter. Med Ibsens gate Ung har ungdom et eget uteområde for aktivitet. Lokale ungdommer har vært med på å bestemme hvordan stedet skulle bli.

Oversiktsbilde av Ibsens gate ung
Ibsens gate ung ligger like opp bakken fra bybanestoppet på Danmarksplass
Bilde: Barnas byrom / Bymiljøetaten

I Ibsens gate UNG på Danmarksplass har Bergen kommune bygget et aktivitetsområde hvor ungdom kan møtes til ulike uorganiserte aktiviteter. Prosjektet er et samarbeid mellom Bymiljøetaten, som har utviklet prosjektet, og Områdesatsingen som har finansiert deler av prosjektet. Lekeplassen er et av prosjektene i Bymiljøetatens Barnas byrom, som er en oppgradering av lekeplasser i Bergen.

Egen WiFi-benk

Området består av en flerbruksbane med baskeballkurver, sitteamfi, utendørs dansegulv, parkour-stativ, WiFi-benk hvor du kan lade telefonen, hengekøyer, benker med parasoll, trampoliner.

Parkhuset som står igjen etter barneparken skal brukes som lovlig graffitivegg. WiFi-benken er en innovativ idé, som kom fra ungdommene selv.

I tillegg er det et grøntområde med gressplen og nye trær. 

Daværende byråder Erlend Horn og Anna Elisa klippet snoren under åpningen av aktivitetsområdet Ibsens gate UNG.
Daværende byråder Erlend Horn og Anna Elisa klippet snoren under åpningen av aktivitetsområdet Ibsens gate UNG i 2018
Bilde: Kari Ingvaldsen