Gå tilbake til:
Du er her:
Foto: Hans Magne Nesbø

Kulturhuset på Nesttun tilbyr arrangementer og aktiviteter i regi av både frivillige organisasjoner og profesjonelt kulturliv, i tillegg til lokaler for utlån og leie. Du finner oss i Østre Nesttunvegen 18. 

Se hva som skjer på Fana kulturhus

Oppdatert informasjon om alt som foregår på Fana kulturhus framover finner du her: Facebook/Fana kulturhus

 

Om bygget

Fana kulturhus ble åpnet 31. oktober 2009, og har et totalareal på ca. 2 500 kvadratmeter. Huset består av en gammel og en ny del, føyet sammen av en glasskorridor over Nesttunelven.

Husets eldre del er tidligere Nesttun Uldvarefabrikk fra ca. 1890 og rommer hovedinngang, ungdomsetasjen Linken og lagsetasje med møterom av ulik størrelse. I kulturhuset finner du også Fana og Ytrebygda kulturkontor.

Nybygget er kulturhusets hoveddel og består av Kultursal, Småsal og lobby med glassfasade og balkong mot elven og Uldvarefabrikken.

 

Om lokaler, utstyr, lån/leie

Leie/lån

Lokalene leies/lånes v.h.a. bookingportalen Aktiv kommune. Der finner du også mer informasjon om lokaler og fasiliteter, priser og leiebetingelser. 

Om de ulike lokalene

  • Kultursalen har profesjonelt lyd- og lysutstyr. Leietaker må benytte ekstern lyd- og lystekniker etter avtale med saksbehandler.
  • Teleskopamfi: kapasitet 360. Kapasitet med amfi trukket inn: 600.
  • Stor scene og direkte adgang fra parkering.
  • Scenelys, backline, flygel, projektor og teleslynge.
  • I foajéen finnes anretning og bar. Mat etter avtale.
  • 2 artistgarderober: en stor artistgarderobe med speil, sofa, dusj/toalett og en mindre garderobe i tilknytning til bakscenen.
  • Småsalen er på ca. 90 kvm og har bl.a. lys-/lysanlegg, backline, flygel og projektor. Småsalen egner seg til mindre forestillinger, utstillinger, dans, foredrag, mm.

 

Covid-19

Kommunens kulturbygg følger de til enhver til gjeldende smittevernregler for Bergen. Se hvilke regler som gjelder i Bergen nå.

Oppdaterte smittevernregler pr. 23. februar:

 

Arrangementer
Det er nå tillatt med arrangementer, med nasjonale regler for antallsbegrensning: 

  • Maks ti deltakere på innendørs privat arrangement i leid eller lånt lokale, og maks 20 deltakere på utendørs privat arrangement.
  • Ved innendørs offentlig arrangement kan det være ti personer uten fastmonterte seter, og 100 med faste, tilviste plasser.

Det er krav om avstand og evt. vakthold om behov.

Arrangementer som samler mennesker fra flere kommuner bør avlyses/utsettes. 

Hva regnes som arrangement?
Kulturarrangement, inkludert konserter, utstillingsåpninger, opera, ballett, teater og kino, men ikke organiserte øvelser, trening og prøver
. I tillegg regnes nå medlemsmøter, seminarer, konferanser, kurs og andre faglige sammenkomster som arrangementer.

Fritidsaktiviteter/øvinger o.l.:
Det er fortsatt anbefalt at voksne ikke skal drive organisert aktivitet innendørs. Barn og unge opp t.o.m. 19 år kan drive aktivitet som normalt.

Munnbind:
Det er anbefalt å bruke munnbind når man ikke kan holde en meters avstand.

Lurer du på noe?

For mer informasjon, lik oss på Facebook: Facebook/fana.kulturhus eller ta kontakt på telefon 55 56 11 06.

Signy Lyngsgård, avdelingsleder ved Fana og Ytrebygda kulturkontor treffer du på telefon 55 56 12 15 og e-post: Signy.Lyngsgard@bergen.kommune.no.