Gå tilbake til:
Du er her:

Skal du etablere egen bedrift, finnes det en rekke tilbud i Bergen kommune som kan være aktuelle for å hjelpe deg på veien.  

Skal du etablere egen bedrift og trenger veiledning, kan etablererkurs være noe for deg.

Bergen kommune tilbyr etablererkurs både på norsk og engelsk via Etablerersenteret.

Informasjon om kurstilbudet og rådgivningstjenester finner du på Etablerersenterets nettsider.

Hvis du har startet en bedrift og ønsker å bli med i et større nettverk av gründerbedrifter kan du enkelt søke om kontorplass hos en rekke aktører i Bergen. For mer informasjon om tilbud og opptak, se VIS, impacthub, Bergen Works og StartupLab sine sider. ​

 

Mottakere av dagpenger eller arbeidsavklaringspenger, som ønsker å beholde ytelsen under etablering av egen virksomhet, må ta kontakt med sitt NAV-kontor i bydelen. Også når det gjelder næringsfaglig vurdering. Dette kan gjøres ved å skrive i aktivitetsplanen på nav.no eller ringe 55 55 33 33.

​For oversikt over tilbud og arrangement for gründere i Bergen, samt en rekke ressurser og tilskuddsordninger som er nyttige for deg som vil starte opp og drive en bedrift, se www.driftig.no

Det er ikke avsatt midler til Etablererfond i 2021.

Tilskuddet skal bidra til gjennomføring av tiltak i tidlig oppstartfase, og gi gründeren kompetanse om marked og økonomi. Det kan søkes om inntil 50 000 kroner i støtte. Målgruppen er etablerere og ny næringsvirksomhet som faller utenfor Innovasjon Norge sin ordning med «etablerertilskudd til gründerbedrifter med vekstambisjoner og en forretningsidé som representerer noe vesentlig nytt i markedet».

Mer informasjon og søknadsskjema