Grønt Flagg
Grønt Flagg

Grønt Flagg

I Grønt flagg er målsetningen rettet mot både holdninger og handlinger

Gullstølsbotn barnehage er inne i sitt fjerde år, der vi har hatt et miljøfokus på bakgrunn av Grønt flagg. 

I rammeplanen står det “Opplevelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturresursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling” 

Ved å arbeide aktiv med Grønt Flagg og FN`s bærekraftmål kan vi i Gullstølsbotn barnehage være med å dele kunnskap i barnegruppen, og være med på å endre både holdninger og handlinger som har betydning for den bærekraftige utviklingen. FN`S bærekraftmål i barnehagen handler om å involvere barna, slik at de får tverrfaglig kunnskap. I Gullstølsbotn barnehage vil vi jobbe med delmål 12.3 og 12.5. Vi kildesorterer og har fokus på å redusere matsvinnet i barnehagen.   

Å ta vare på naturen som vi i Gullstølsbotn barnehage aktivt bruker, er viktig for å bidra til grønt fotavtrykk. Vi tar barnegruppene med oss på tur i nærmiljøet og plukker boss. Dette arbeidet henger sammen med kildesortering. Her får barna aktivt være med å kildesortere i fellesskap. Gjennom dette arbeidet har vi fokus på delmål 11.6. 

Vi legger til rette for at foresatte i barnehagen kan få bidra med å stoppe klimaendringene ved gjenbruksmarked. Dette handler om mål 13 i Grønt flagg og FN`s bærekraftmål. 

Gjennom deltakelse “fra frø til mat”, skal barna få kunnskap og førstehåndserfaring gjennom hele prosessen. Hva skjer når vi sår et frø?  Sammen med barna lager vi frøbomber, her får barna være med å sanse, både taktilt, men også gjennom lukt. Hvordan er det å arbeide med leire, sand og frø?  Vi ønsker å ta vare på naturen, og på våren tar vi med frøbombene ut i nærmiljøet. slik at vi kan bidra med ulike sorter av blomster, som biene er avhengig av.   Her vil voksne sammen med barn kunne arbeide med delmål 15.5.  

Alt vi gjør i barnehagen henger sammen, så vi har et helhetlig syn på hvordan vi arbeider med de ulike delmålene.  Vi utvider barnas erfaring, sanser og utforskertrang. Gjennom hele året vil vi kunne utvide ordforrådet, og gi barna et holistisk perspektiv på natur og gjenvinning, og hva det enkelte barnet kan være med å bidra med, og at barnas initiativ og deltakelse er verdifullt.  Vi har fokus på å inkludere hele barnegruppen, både på små- og storbarns-teamene. Det enkelte barnet får delta på egne premisser, og gjennom et syn på at barnet skal støttes og få mulighet til å undre seg sammen med andre barn og voksne. 

Gjennom de ulike punktene, håper vi på at vi kan være med på å dele kunnskap og legge et grunnlag for en bærekraftig livsstil og tenkemåte.