Referat fra FAU møte 16.02.23

Referat FAU-møte 16.02.23

 

Tilstede: Tom, Lisa, Susanne, Marie, Katarina og Jan-Inge.

Susanne forteller at ny rektor er ansatt, Rune Kristiansen, tidligere rektor på Kaland skole. Han har vært og hilst på personalet og sett skolen, og starter opp den 1. mars. 

Ny avdelingsleder på SFO heter Mari Kristin Sæterbø og starter opp 20. mars. 

Elevtallet på skolen er dalende. Dog finns det fortsatt mindre skoler enn Krokeide i kommunen. Kostbart å drive en liten skole. Men ingen plan om å nedlegge skolen pt.

De SFO-ansatte har hørt at elevene ønsker å ha en kveld på SFO før sommeren, som en slags avslutning for de som skal opp på mellomtrinnet. 3. og 4. ønsker en fest/avslutning.  Dette støtter FAU.  

FAU ønsker at mellomtrinn stiller med FAU-medlemmer. 

17. mai. Tonje er spurt om hovedansvar, om har svart ja. Men det er helt sikkert at i år MÅ ALLE familier bidra både før, under og etter. Vi inviterer til et foreldremøte. Også mulig at bygden/velforeningen og andre må bidra. Akkurat nå arrangerer vi 17.mai på samme nivå som de store skolene og det er for mye arbeid for vår lille skole. 

Korpset?! Planen var å tilby korps-undervisning i SFO-tiden. Men hva skjedde? Marie sjekker. 

Rådalslien blir ofte valgt av våre elever, hva er grunnen til det? Rykter, erfaringer? 

Ny leder i FAU må velges. Brønnøysundregisteret må fikses. Jan Inge fortsetter som kasserer.

Årshjul: 17.mai, dugnaden før 17. mai med Krokeideløpet, sommeravslutning/sommerfest, Haloweenfest og juletrefest. 

Hva tenker vi om lekser? En ide å ha livsmestring på lekseplanen? Type praktiske lekser. Leksefri? Hva tenker vi om lekser? Hva tenker de ansatte om lekser. Vi kan ta en diskusjon om lekser på sikt. 

Krokeide skole er en PALS-skole (Positiv adferd, støttende læringsmiljø og samhold) og dette jobbes det mye med. 

Hvordan kan vi få flere elever på skolen. Kan vi reklamere for skolen vår? Ringvirkninger ifht skoleskyss. Idrettslaget og aktivitetene der kan bidra til at kommende elever ikke velger bort Krokeide. Snakke positivt om skolen og dele våre gode erfaringer og alt det kjekke sosiale vi får til. 

6 elever hører til i skolekretsen vår kommende skoleår. 

Mål fremover

Koble på mellomtrinnet i FAU. Foreldresamarbeid. 

Foreldremøte.

Nettvettsmøte. Koble på ny rektor og høre om erfaringer med kurs. Vi ønsker å sette opp et nettvettskurs for både forelder og barn i nær framtid.