Gå tilbake til:
Du er her:
Vårt fuglebad

Alle fugler små de er.

Barna på løveklippen har ryddet stein i barnehagen. Vi ville bruke steinene til å hjelpe fuglene, men dessverre skjedde det motsatte.

I barnehagen har det vært en del stein liggende rundt. Både biter av asfalt som har falt av og andre steiner. Vi fant frem trillebårene, og ryddet all den steinenen vi fant. Vi tømte steinene i hauger i mellom de øverste portene. Barna lurte på hva vi skulle gjøre med all den steinen vi hadde samlet, og etter litt undring og diskusjon kom det et forslag om å lage et fuglebad. Dette var barna enige om, og vi gikk i gang. 

Først ble det laget en sirkel av steiner. Deretter la vi sorte avfallsekker oppå, og dekket så avfallsekkene med steiner.
Først ble det laget en sirkel av steiner. Deretter la vi sorte avfallsekker oppå, og dekket så avfallsekkene med steiner.
 
Vannfylling
Fuglebadet ble fylt godt opp
 

Fuglebadet ble ferdig, og fyllt opp med vann. Fornøyde gikk vi ned til kjøkkenhagen, det var på tide å spise lunsj. Men da, til barnas store forskrekkelse, oppdaget de at det var en fugl i nettet til ripsene våre. Den saytt helt fast og var død. Akkurat når vi hadde laget et fuglebad også. Det ble da klart at fuglen måtte begraves. Et hull ble gravd, og fuglen ble lagt oppi. Etterpå måtte vi sette opp et kors, for det hadde et barn gjort hjemme når de hadde funnet et dødt dyr.

 

Fugl 2
Den andre fuglen vi fant
 

Og som om det ikke var nok, så fant vi en død fugl i barnehagen neste dag også. Denne fuglen hadde ingen hode.

 

 

Vi får håpe at det er den siste fuglen vi finner i barnehagen, og at fra nå kan fuglene holde seg i fuglebadet hvor barna har lagd både stupebrett og rutsjebane. 

Jobbing
Barna må sage til planker til korset
 
Hvil i fred fugler
Her er fuglegraven