Bildet viser en gutt og en jente på skoleplassen.
SPENTE: Tvillingene Elias og Eleni Teklay (6) var blant dagens skolestartere på Damsgård. – Jeg har gledet meg til å lære noe nytt og gjøre lekser, sier Elias. – Jeg gleder meg også, men vet ikke helt til hva, sier Eleni.
Bilde: KRISTIN BERGITTE HAUGE

Flagget til topps for førsteklassingene

Sommerfugler i magen, nye klær og en litt for stor og tom skolesekk på ryggen. Torsdag 17. august hadde 2797 bergenselever første dag i første klasse, deriblant Astrid, Elias og Eleni.

Klokken 11.30 var ventetiden endelig over. Astrid Lid Måge (seks år i neste uke) har vært klar for å bli skolejente lenge. Klærne hun har på seg ble kjøpt i sommer, da hun besøkte besta i Hardanger.

Bildet viser en dame og to barn
STAS: En forventningsfull Astrid sammen med mamma Nina Lid Måge og storebror Sigurd.
Bilde: KRISTIN BERGITTE HAUGE

– Jeg gleder meg til å få lekser, sier hun. Astrid har hørt fra storebror Sigurd at lekedagene er gøye, så det er også noe hun gleder seg til.  

– Nå har jeg vært på SFO i to uker, og har allerede blitt kjent med flere, forteller hun. 

Bildet viser en jente som får en blomst av en damne
HILSER PÅ REKTOR: Astrid og de andre elevene på første trinn på Damsgård skole fikk en rose da de hilste på rektor Elin Hannevik.
Bilde: KRISTIN BERGITTE HAUGE

Flagget for elevene 

– Gratulerer med dagen! I dag har vi heist flagget for dere. Dette er akkurat som 17. mai for oss, sa rektor Elin Hannevik. På vegne av skolen ønsket hun de 58 elevene på første trinn, foreldre og foresatte velkommen ute på skoleplassen.  

Så var det tid for opprop; en og en elev gikk frem for å hilse på rektor. Noen spente og glade, andre mer motvillige og preget av stundens alvor. Alle fikk en rose og et fargerikt skilt med navnet sitt til å bære i et bånd rundt halsen. 

Bildet viser en lærer og elever.
FØRSTE TIME: Elevene på Damsgård ble inndelt i grupper, og samlet på ulike rom. Her er kontaktlærer Lene Helle Furset sammen med noen av elevene.
Bilde: KRISTIN BERGITTE HAUGE

I dag var elevene to timer på skolen, og det ble myk landing med introduksjonssang, navnelek og flere stasjoner med mulighet for kreativ utfoldelse.  

Fikk lykkeønskninger fra skolebyråden

Ved rektors side på Paradis skole stod byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Katrin Pilskog.

Bildet viser skolebyråden som holder tale
SKOLEBYRÅDEN PÅ PARADIS: Skolebyråden ønsket de ferske elevene velkommen.
Bilde: OLE ANDRE AUSTEVOLL

 – Det var stas å treffe de spente førsteklassingene og ønske dem lykke til med skolestarten. De er heldige som begynner på en skole som har lærere som er så brennende opptatt av deres læring og trivsel. Overgangen fra barnehagen til skolen er en milepæl i livet til både barna og foreldrene, sa Pilskog.