Ingrid Skudal Egede-Nissen på skoleplassen på Flaktveit skole
NYUTDANNET: – Første skoledag var veldig hyggelig. Elevene var en skjønn og fin gjeng som virket veldig livlige og nysgjerrige. Det var kjekt å få møte elevene å bli litt kjent med dem. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Ingrid Skudal Egede-Nissen.
Bilde: Vibeke Blich

Ingrid er endelig 100 prosent lærer

Nyutdannede Ingrid Skudal Egede-Nissen startet høsten med sommerfugler i magen, og ny jobb som barneskolelærer på Flaktveit.

– Jeg valgte læreryrket fordi jeg er glad i mennesker og i barn og syntes det virket givende. Jeg husker de lærerne som har betydd mye for meg gjennom min skolegang, og håper jeg kan utgjøre en sånn forskjell for andre, sier den ferske læreren.   

Full fokus på jobben

På Flaktveit skole skal hun nå jobbe som lærer på tredje trinn. 

– Jeg er lærer på tredje trinn i ulike fag. Jeg skal ha en del gym med tredje trinn og med sjette trinn. Det er gøy. Så skal jeg ha en del spesialundervisning i matte og norsk, kunst og håndverk og tverrfaglige tema. Jeg kommer til å være med de i de andre fagene som en ekstra ressurs sammen med kontaktlærer, sier Egede-Nissen.

Ved siden av grunnskoleutdanningen fra Universitetet i Agder har hun vært tilkallingsvikar og hatt fast vikariat som kontaktlærer.    

– Det blir veldig gøy med fast jobb, og en helt ny hverdag for meg. Jeg gleder meg til å ta ordentlig fatt på læreryrket for fullt. For det er klart at når man jobber som tilkallingsvikar og har studiene på siden, så blir fokuset et litt annet enn når du kan konsentrere deg fullt ut om jobben og yrket, sier hun. 

Vil bli trygg i sin lærergjerning 

På spørsmål om hva hun ser mest frem til i jobben i år, svarer hun:

– Jeg ser kanskje frem til å bli litt tryggere i min lærergjerning, og bli litt mer klar over hvem jeg er som lærer og hvem jeg vil være. Så er jo dette et annet trinn enn jeg er vant med fra mellomtrinnet og ungdomsskole. Jeg  synes det blir spennende å utforske hvordan de minste er på skolen også. 

Les mer om: