To jenter synger i mikrofon
ENDELIG KUNSTGRESS: Linnea (11) og Clara (12) sang for de mange fremmøtte.
Bilde: Grete Birkelid

Is, sang og proffdrømmer i Fridalen

Nye kunstgress- og streetbasketbaner er på plass i Fridalen. Med det følger både proffdrømmer og en musikalsk åpningsfest.

For mange barn i Fridalen, er dette noe de virkelig har sett frem til. Onsdag denne uken kunne de endelig feire at både den nye kunstgressbanen og streetbasketballbanen er klare til bruk. Det ble en feiring med både boller, isbil-besøk og masse sang og musikk.

Hele skole sang

Fremfor de mange fremmøtte sang Bella (12) en flott versjon av «Bare når det regner» av Chris Holsten, selv om solen faktisk viste seg. Hele Fridalen skole var med og sang når den nye skolesangen ble fremført, mens Linnea (11 år) og Clara (12) sang «Flowers» av Miley Cyrus. De to fikk fikk også holde snoren som ble klippet av byrådsleder, Rune Bakervik, under den offisielle åpningen.

Snorklipping på på fotballbane
KLART FOR AVSPARK: Godt hjulpet av Clara og Linnea, kunne byrådsleder Rune Bakervik klippe snoren og offisielt åpne ballbanene.
Bilde: Grete Birkelid

Han benyttet anledningen til å takke de mange som har bidratt og jobbet sammen for å få dette anlegget på plass, og pekte på at det er mer enn to ballbaner.

- En god ballplass er verdifull. Steder som dette lager gode nabolag,  bygger sterke fellesskap, og legger til rette for små øyeblikk av lek og moro på et sted man ikke kunne før, sa Bakervik.

Proffdrømmer

Noen av fjerdeklassingene som var til stede mente at å få på plass disse banene kunne være med å legge grunnlaget for en fotballkarriere. 

- Her kan vi trene og bli skikkelig gode fotballspillere. Kanskje vi kan bli proffe, sier de håpefullt.

Andre av elevene som koste seg med is og boller mente at dette var et godt sted å være selv om man ikke har drøm om å bli proff fotballspiller.  - Det er deilig å bare sitte på banen og prate. Den gamle banen var bare mange hull og dammer.

Anlegget inneholder en kunstgressbane med en spilleflate på 20x40m og en streetbasketballbane i søndre enden. Kunstgresset som er lagt er av typen ifyllsfritt, og inneholder ikke granulat.

Anlegget ble ferdigstilt i 2023.