fire elever og et skjell
SJØMAT: Elise, Nathalie, Olivia og Matilda fra sjette trinn på Kalvatæet skole var på Barnas sjømatdag på Fisketorget fredag.
Bilde: Nina Blågestad

400 skoleelever fikk sjømat på timeplanen

Fredag var 400 skoleelever invitert til Fisketorget for å lære om fisk, mat og havet. Lørdag var byens barnefamilier invitert til det samme.

– Vi har lært at skjell kan bli 500 år gamle. Og så har svi smakt på tangchips og lært å lage sushi, sier Nathalie, Olivia, Matilda og Elise fra sjette trinn på Kalvatæet skole. 

– Bedre enn matte, sier Kristian og Theo, mens de spiser. De synes det gøyeste har vært å leke med magneter og sett på krabbe.

Fylte Fisketoget med aktivitet

Det er Bymiljøetaten som har invitert skolebarn til Barnas sjømatdag. Torgflaten er fylt med aktiviteter for rundt 400 skoleelever fra bergensskolene, hovedsakelig fra 4. til 7.-trinn.

 – Vi vil at barna skal bli bedre kjent med Torget, sjømat og fisk. Dette er et eksempel på hvordan vi ønsker å bruke Fisketorget, å fylle det med aktivitet, sier Lise Reinertsen, etatsdirektør i Bymiljøetaten.

Foredrag og aktiviteter

På programmet sto også foredrag om hvordan vi skal ta vare på livet i havet. Torghandlerne viste frem hvordan du kan bruke bergensk kaviar i maten og hvordan fisk og sjømat ser ut – utenpå og inni. 

De er også invitert til en konkurranse der barna kan komme med forslag til hva de ønsker seg på Fisketorget. Vinneren får besøk av en kokk på skolen sin, som lærer dem å lage en fiskemiddag.  

Familiedag på Fisketorget 

Lørdag 28. oktober fra klokken 12.00 til 16.00 var det Barnas sjømatdag på Fisketorget.  Her fikk barn og unge ta, føle og smake på mange forskjellige typer fisk og sjømat, og i tillegg få oppleve og lære mer om hva som befinner seg under havoverflaten. Arrangementet var gratis og åpent for alle. 

Se programmet for Barnas sjømatdag her

Elever ser på fisk
INNMAT: Torghandler Sebastian Bernard viste elevene hvordan fiskens innmat ser ut.
Bilde: Nina Blågestad
person viser frem tangchips
TANGCHIPS: Mariann Persson lærer barna å lage tangchips.
Bilde: Nina Blågestad
mann med kaviar
KAVIAR: Torghandler Åge Sørensen viser frem egenprodusert kaviar og hva man kan lage med den.
Bilde: Nina Blågestad

 

gutt spiser fisk
FISKEMAT: Sverre var godt fornøyd med fiskemåltidet han fikk.
Bilde: Nina Blågestad

 

To personer
ARRANGØRER: Mette Rekk Alsager og Preben Madsen fra Bymiljøetaten vil gjøre Barnas sjømatdag til et årlig arrangement. - Vi ønsker å inspirere barn til å spise mer sjømat og lære mer om havet, sier Alsager.
Bilde: Nina Blågestad