Velkommen til åpent informasjonsmøte 22. juni om bybaneløsning ved Eidsvåg-Tertneskrysset

Januar 2021 vedtok bystyret at det skal planlegges for tunnelløsning for Bybanen på strekningen mellom Eidsvåg og Tertneskrysset, og hovedsykkelrute langs Ervikveien.

Nå er det 30-sone fra Øvregaten til Skanselien

Etter initiativ fra barnefamilier i området ble det innført 30-sone i hele boligsone 7 (Stølen) tirsdag 8. juni.

Innfører forbud mot å fiske laks og sjøørret i Nordåsvannet i 2021

På grunn av høye nivåer av lakselus på sjøørret, vil det ikke være lov å fiske etter laks og sjøørret i Nordåsvannet i 2021. Dette er for å verne om de sårbare sjøørretbestandene.

Tellefeil gir økte klimagassutslipp

SSB har oppdaget en feil i statistikken sin. Det betyr at klimagassutslippene i Bergen har vært høyere enn tidligere antatt.

Er du vannsmart? Slik sparer du vann

Bergensere er godt vant når det gjelder vann, men nå i varmen er vannforbruket veldig høyt. Det er bare vann, men kan du spare litt? Her finner du enkle sparetips.

Finn de beste badeplassene i din bydel

Fra mai til august oppdaterer vi badevannskvalitet og temperatur på offentlig tilrettelagte badeplasser en gang i uken.

Se digitalt foredrag om knoppsvanen

Vi ser stadig flere knoppsvaner i Bergen. Bymiljøetaten inviterte til webinar om svanen mandag 7. juni. Webinaret er nå tilgjengelig for alle som ønsker å lære mer om svanens atferd.

Velkommen til åpent informasjonsmøte om klimagassberegninger i plan- og byggesaker

Plan- og bygningsetaten og klimaetaten inviterer arkitekter, planleggere, konsulenter og utbyggere i Bergen til åpent informasjonsmøte om veileder for klimagassberegninger.

Her er vinneren av plan- og designkonkurransen for indre Laksevåg

Da Bergen kommune inviterte til åpen plan- og designkonkurranse for indre Laksevåg, kom det inn 32 forslag. Nå har juryen kåret to vinnere som deler førsteplassen.

Se hvor du kan telte i byfjellene

Det er tillatt å telte eller overnatte i hengekøye på byfjellene, med unntak av områder innenfor vanntilsigsområde til drikkevann og i Fløyenområdet. Se oversikt her.