Thor Haakon Bakke og Einar Johan Grieg
ÅPNET SYKKELSKAPENE: Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling, klippet snoren til de nye sykkelskapene sammen med sykkelsjefen i kommunen, Einar Johan Grieg (til h.)
Bilde: Håvard Prestegården

Åpner trygg og gratis sykkelparkering i sentrum

Blir sykkelskapene en suksess, vil det komme flere i bydelene.

Syklister i Bergen sentrum har nå fått et nytt parkeringstilbud. På Bystasjonen og i Marken, rett over gaten for jernbanestasjonen, er det plassert ut to sykkelskap. Det er plass til ti sykler i hvert skap – på et areal som tilsvarer én bilparkeringsplass.

Se video:

Slik bruker du sykkelskapene

Skapene låses opp med en app, SafeBikely, som du kan laste ned til både Iphone og Android-telefoner. Etter at du har registrert deg i appen, følger du disse seks stegene:

  1. Kartet i appen viser hvor mange sykkelskap som er ledige på hvert sted.

  2. Velg sted og trykk reserver. Du får tildelt et ledig skap.

  3. Ved skapet trykk “lås opp” i appen, og trykk på sykkelikonet på døren.

  4. Låsen er åpen når det lyser.

  5. Rygg sykkelen inn i skapet, vri om styret om nødvendig, og lukk døren.

  6. Gjenta punkt 3 når du vil hente ut sykkelen. Trykk avslutt!

Prøveprosjekt som kan utvides

Sykkelskap
LÅSBARE OG TRYGGE: Hvert av sykkelskapene har ti låsbare enkeltrom. Du bruker appen SafeBikely til å reservere og låse skapene. 
Bilde: Håvard Prestegården

Sykkelsjefen i Bergen kommune, Einar Johan Grieg, sier det er stor etterspørsel etter trygge sykkelparkeringsplasser. Hittil har Miljøløftet og kommunen anskaffet to skap. Nå ønsker kommunen å få erfaring med disse og å samle tilbakemeldinger fra brukerne. 

– Hvis dette fungerer godt, er tanken å utvide med flere skap, både i sentrum og andre steder i Bergen, sier Grieg.

Gratis i fire timer

Nå kan du parkere i fire timer uten å betale. Trenger du å ha sykkelen stående lenger, koster det ti kroner per time etter de fire første timene. 

– Også dette ønsker vi tilbakemeldinger på. Vi tester det ut, og så kan vi eventuelt endre det om vi ser det er behov, sier Grieg.

– Trygg sykkelparkering gjør det enda enklere å være syklist i Bergen. Det er utrolig viktig. En stor takk til Miljøløftet, samarbeidet mellom fylkeskommunen, Bergen kommune og staten, for å ha fått dette til, sier Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling.