Gå tilbake til:
Du er her:
Bergen topper listen i den nasjonale Sykkelundersøkelsen 2022
Bergen topper listen i den nasjonale Sykkelundersøkelsen 2022
Bilde: Bergen bysykkel

Bergen har landets mest engasjerte syklister

Bergen topper listen med flest svar i den nasjonale Sykkelundersøkelsen 2022.

Nesten 900 bergenssyklister har i løpet av sommeren sagt sin mening om hvordan det er å sykle i Bergen, det viser en oversikt fra Syklistenes Landsforening, som har gjennomført undersøkelsen.

Setter pris på stort engasjement

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, sier det er viktig med konstruktive tilbakemeldinger for å skape et best mulig tilbud for alle som sykler i Bergen.

Sykkelsjef Einar Grieg og Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling
Sykkelsjef Einar Grieg og Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling
Bilde: Kristian Rindheim

− Det utrolig gøy at bergenserne engasjerer seg og kommer med innspill til arbeidet vårt. Vi ønsker at flest mulig skal velge sykkelen som transportmiddel i hverdagen. Det er bra for både klima og egen helse, og viktig for en bærekraftig byutvikling, forteller byutviklingsbyråden.

Snart åpner verdens lengste sykkeltunnel 

Sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg, gleder seg også over oppslutningen i Bergen.  

− Vi satser mer på sykkel enn noen gang, og snart får vi verdens lengste sykkeltunnel til Fyllingsdalen, som vi ser fram til, sier Grieg. 

Den nesten 3 kilometer lange gang- og sykkeltunnelen strekker seg fra Minde til Fyllingsdalen, i tillegg kommer det høystandard sykkelvei fra tunnelen og helt inn til sentrum via Kronstad og Møllendal. Dette vil koble Fyllingsdalen tett til boligområdene på Mindemyren, høyskolemiljøet ved Kronstad, Sentrum og Bergens største arbeidsplass, Haukeland universitetssykehus. 

NY GANG- OG SYKKELTUNNEL:  Illustrasjonen viser fargespekteret gjennom fjellet fra inngangen ved bybaneholdeplassen ved Kristianborg (blå) til Fyllingsdalen utenfor kjøpesenteret Oasen (grønn).
NY GANG- OG SYKKELTUNNEL: Illustrasjonen viser fargespekteret gjennom fjellet fra inngangen ved bybaneholdeplassen ved Kristianborg (blå) til Fyllingsdalen utenfor kjøpesenteret Oasen (grønn).
Bilde: Light Bureau

Gang- og sykkeltunnelen vil åpne i løpet av våren 2023. Les mer her: Slik blir den nye sykkeltunnelen  

Om Sykkelundersøkelsen 

Sykkelundersøkelsen 2022 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv.

Resultatene fra undersøkelsen vil bli presentert i september 2022 på Den nasjonale sykkelkonferansen i Hamar.