Gå tilbake til:
Du er her:

Internasjonal pris til bossnettet i Bergen

Den internasjonale kommunaltekniske foreningen, IFME, har tildelt bossnettet i Bergen pris for årets internasjonale infrastrukturprosjekt.

27 ulike medlemsland konkurrerte med infrastrukturprosjekter som skaper store samfunnsøkonomiske gevinster.

Kåringen skjedde mandag kveld under verdenskonferansen for kommunalteknikk, International Federation of Municipal Engineering IFME, i Kansas City, USA.

Internasjonal pris til bossnettet i Bergen bilde
FIKK PRIS: Ann-May Berg, nestleder i hovedstyret, NKF, Terje Strøm, daglig leder BIR Nett, Andreas Birkeland, assisterende direktør, NKF.
Sindre Haarr

Verdensmesterskap i kommunalteknikk

IFME sin prosjektkonkurranse er verdensmesterskapet i kommunalteknikk. Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) er medlem i verdensorganisasjonen og meldte bossnettet i Bergen på konkurransen.

Prisen for “Årets Prosjekt” deles ut for første gang i 2018 og anerkjenner et prosjekt som leverer best i forhold til samfunnsøkonomiske gevinster, servicegrad, standard og positive effekter for felleskapet. Videre er innovasjon og kreativitet i kommunalteknikk viktige kriterier.

Bergen er den første byen i verden hvor det etableres et bossnett i hele den eksisterende sentrumskjernen. Juryen vektlegger også bossnettet i Bergen sin overføringsverdi for andre kommuner og land rundt om i verden.

- En viktig anerkjennelse

- At verdens kommunaltekniske organisasjon, IFME, tildeler prisen for årets internasjonale prosjekt til bossnettet og Bergen, er en anerkjennelse av den jobben som BIR og Bergen kommune har gjort. Dette er et viktig bidrag på vår veg mot å gjøre Bergen til Norges grønneste by. Innenfor teknologi på avfallshåndtering kan vi sågar si at vi er i verdenstoppen, sier byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

Internasjonal pris til bossnettet i Bergen bilde
BOSSNETT: Bossnettet frakter restavfall, plast, papp og papir gjennom et rørnett som snart dekker hele Bergen sentrum. Når systemet står ferdig i 2022 vil 15.000 husstander og bedrifter sende avfallet sitt i rør.
Kristin Hauge Klemsdal