Bli frivillig aktivitetsvenn
Bli frivillig Aktivitetsvenn
Bilde: Sara Johannessen, Nasjonalforeningen for folkehelsen

Bli frivillig aktivitetsvenn for en person med demens

Har du lyst å bli frivillig Aktivitetsvenn for en person med demens?

Bergen kommune drifter Aktivitetsvenn for Nasjonalforeningen for folkehelsen. Gjennom tilbudet Aktivitetsvenn får personer med demens flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. 

Hva er en Aktivitetsvenn?

Som frivillig aktivitetsvenn blir du koblet med en person med demens som har samme interesser som deg. Dere gjør ting dere liker. Dere kan gå tur, spille spill, gå i teater, kunstutstilling eller på kino, male, eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at tiden dere er sammen skal være til glede for begge.

Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper, du trenger egentlig bare å være deg selv. Før du starter opp går du gjennom et kurs, og hele perioden vil du ha et støtteapparat med erfaring og kompetanse i ryggen. Det eneste som kreves er tiden din, og at du ønsker å kunne bruke den til noe meningsfylt samtidig som du blir kjent med et nytt menneske. Dere tilbringer tid sammen så ofte du ønsker, men minst fire timer i måneden.

Ønsker du å bli frivillig Aktivitetsvenn for en person med demens som bor hjemme ta kontakt med  frivillighetskoordinator Stine Lampe, telefon 40 81 61 21 / stine.lampe@bergen.kommune.no

LES MER: Aktivitetsvenn for personer med demens (nasjonalforeningen.no)

Les mer om: