Gå tilbake til:
Du er her:
SUKSESS: Det var fullt hus da Fyll dagene ble arrangert for første gang. - Dette har gått over all forventning og kommer til å bli årlig, sier leder for aktivitetsmessen, Lene Amina Tufte.
SUKSESS: Det var fullt hus da Fyll dagene ble arrangert i Bergen for første gang. - Dette har gått over all forventning og kommer til å bli årlig, sier leder for aktivitetsmessen, Lene Amina Tufte.
Bilde: Nina Blågestad

Fullt hus på aktivitetsmessen Fyll dagene

For første gang ble aktivitetsmessen Fyll dagene arrangert i Bergen. 58 ulike utstillere viste frem tilbud innen rus og psykisk helse til brukere, fagpersoner og pårørende.

- Dette har gått over all forventning. Det er masse folk. Mange har gått tom for brosjyrer, forteller Lena Amina Tufte i Etat for psykisk helse og rustjenester.

Fyll Dagene Bergen 2019 fylte fredag Salem med tilbud som finnes spesielt til mennesker med utfordringer med psykisk helse eller rus. Både brukere, fagpersoner og pårørende tok turen.

Gir oversikt

- Det finnes mange tilbud, men vi vet likevel at det er mange som ikke har noe å fylle dagene med. Vi ville gjøre det lettere å få oversikt over hva som finnes. Terskelen for å ta kontakt kan være litt høy, så messen skal være et sted der en kan ta en prat eller få litt informasjon helt uforpliktende, sier Tufte.

Fyll dagene har blitt arrangert flere steder i Norge, og nå jobbes det for en fast, nasjonal dag. Messen vil bli årlig i Bergen. Initiativtaker er Etat for psykisk helse og rustjenester i Bergen Kommune, i samarbeid med Helse-Bergen, Fontenehuset, Amalie Skrams Hus, Trappen Motiveringssenter, Bergen Røde Kors – Nettverk etter soning, ProLAR Nett, Ivareta, og Mental Helse Bergen.

- Vi håper også at de ulike tibudene kan bli kjent med hverandre. Kanskje det er rom for samarbeid, sier Tufte.

 

- Fått noe å fylle dagene med

Blant de mange med stand var Kreativt verksted fra Kirkens bymisjon. De holdt på å lage en plakat om "hva gir deg glede". Wibecke Linn Olsen har gått på verkstedet en stund og har hatt stort utbytte.

- Jeg lærer nye ting og får være kreativ. Jeg har vært med på store fellesprosjekter, blant annet et veggmaleri. Dette betyr mye for meg, jeg har noe å fylle dagene med og føler at det er bruk for meg, sier Olsen.

KREATIV HVERDAG: Wibecke Lill Olsen er bruker på Kirkens bymisjons Kreative verksted. På messen viste hun litt av det de driver med. - For meg har dette betydd mye. jeg har noe å fylle dagene med, sier hun.
KREATIV HVERDAG: Wibecke Lill Olsen er bruker på Kirkens bymisjons Kreative verksted. På messen viste hun litt av det de driver med. - For meg har dette betydd mye. Jeg har blant annet vært med på workshops og lært å lage tresnitt. Det er kjempegøy, sier hun.
Nina Blågestad
OVERSIKT: Ingunn Horn og Maria Vatnøy fra Bergensklinikkene synes messen ga god oversikt. - dette har vært etterspurt både fra våre kolleger og pasienter. Bergen er flinke på ettervern i forhold til mange andre byer, sier de.
OVERSIKT: Ingunn Horn og Maria Vatnøy fra Bergensklinikkene synes messen ga god oversikt. - Dette har vært etterspurt både fra våre kolleger og pasienter. Bergen er flinke på ettervern i forhold til mange andre byer, sier de.
Nina Blågestad
TOMT: Trappen Motiveringssenter er et tilbud for tidligere rusavhengige og rusavhengige i en rehabliteringsfase som ønsker å gjøre noe med livet sitt. De gikk tom for brosjyrer etter innen en time. - Vi har fått snakket med mange, både pårørende og brukere, sier Franz Blaha og Jørgen Hatland (bildet).
TOMT: Trappen Motiveringssenter er et tilbud for tidligere rusavhengige og rusavhengige i en rehabliteringsfase som ønsker å gjøre noe med livet sitt. De gikk tom for brosjyrer etter innen en time. - Vi har fått snakket med mange, både pårørende og brukere, sier Franz Blaha og Jørgen Hatland (bildet).
Nina Blågestad

 

Flere artikler