Gå tilbake til:
Du er her:
Bjarne Aannewiik, leder for MO Eidsvåg.
Bjarne Aannewiik, leder for MO Eidsvåg.
Bilde: Vibeke Blich

Gledelig åpning for MO-senteret i Eidsvåg

- Det er deilig å komme i gang. Nå kan vi endelig begynne å jobbe. Det blir veldig spennende, sier en glad daglig leder ved MO-senteret Eidsvåg, Bjarne Aannewiik.

I dag åpnet MO Eidsvåg dørene. MO-senteret Eidsvåg er det fjerde mottaks- og oppfølgingssenteret (MO-senter) for rusavhengige i Bergen.

Aannewiik og staben hans forventer ikke at folk kommer til å renne inn døren med en gang.

- Vi har hatt besøk av brukere allerede, men det er noe med at ordet går og folk som kommer hit er fra hele Bergensområdet. Men vi er klare, og har flust av potensielle aktiviteter som ligger på vent. Aktivitetene vil avhenge av brukerne som kommer hit og hva de ønsker å drive med, sier han.

Behovstilpasset

Byråd for sosial, bolig og inkludering, Erlend Horn, innledet med å si at MO-Eidsvåg føyer seg inn i rekken av tiltak som styrker kommunens tilbud.

- MO-sentrene er gode og lett tilgjengelige sosiale arenaer hvor brukerne kan komme og nyttiggjøre seg et mangfold av tjenester og aktiviteter, sier Horn.

Sentrene har noen felles grunnfunksjoner men er noe differensierte i forhold til målgrupper og aktivitetstilbud. Det er fordi brukerne er forskjellige og har ulike behov. Et differensiert MO-senter tilbud gjør at brukerne kan oppsøke det senteret som har de tjenestene og aktivitetene de til enhver tid har behov for. MO-Wergeland har en målgruppe med mer avklart rusbruk enn de øvrige MO-sentrene. MO-Nesttun og MO-Gyldenpris retter seg til personer aktive rusbrukere. Dette skal også være målgruppen til MO-Eidsvåg.

- MO Eidsvåg skal fremover - gjennom å bygge erfaringer og lytte til brukerne - etablere sin egen profil i MO-floraen. Noen føringer har vi lagt fra sentralt hold. Vi ønsker at MO-Eidsvåg skal være aktivitetsorientert og engasjere brukerne i meningsfull og kreativ samhandling, sa Horn.

Etterlengtet tilbud

Merethe Toppe som er stasjonssjef ved Bergen Nord politistasjon synes det er gledelig at bydelen endelig har fått på plass et etterlengtet tilbud til brukerne.

- Her har de et sted å være, og et sted å gå for å få hjelp til diverse gjøremål. Bygget er blitt kjempefint, med gode fasiliteter, sier stasjonssjefen. Hun legger til at patruljeavdelingen vil opprettholde en tett dialog og samarbeid med Aannewiik og de andre ansatte ved MO-Eidsvåg fremover.

marsipankake
Åpning = kake
Bilde: Vibeke Blich

 

Det var mange som ønsket å vite mer om senteret, blant dem Kjersti Toppe (t.h.) og Erlend Hordn (t.v) for Bjarne Aannewiik i midten.
Det var mange som ønsket å vite mer om senteret, blant dem Kjersti Toppe (t.h.) og Erlend Horn (t.v) for Bjarne Aannewiik i midten.
Bilde: Vibeke Blich
Byråd Erlend Horn
Byråd Erlend Horn
Bilde: Vibeke Blich