Gjennom sommeren har kunstneren Sol Calero laget en fargerik kunstinstallasjon i Kafé Mat & prat, som ligger i Engensenteret. Kunstinstallasjonen har tittelen La Cantina de la Touriste, og er en av utstillingene til årets Bergen Assembly.
På lag med noen av byens fremste kokker
Den nye utsmykningen og den gode maten i Kafé Mat & prat er verdt et besøk i seg selv. I festivalperioden har Bergen Assembly i tillegg hyret inn syv av Bergens beste kokker til La Cantina de la Touriste. Kokkene utvikler egne menyer, som varierer fra uke til uke. Mat & prat sine deltakere og ansatte bidrar både i kjøkkenet og ute i restauranten.
Gjestekokkene:
- 8.–10. september: Klint
- 15.–17. september: Torjus Raknes
- 22.–24. september: Middag med Godfrey
- 29. september –1. oktober: Petter Beyer
- 6.–8. oktober: Morten Tungesvik
- 13.–15. oktober: Ikke klar enda
- 20.–22. oktober: Middag med Godfrey
- 27.–29. oktober: Michelle Zhao & Lorayne Teo
- 3.–5. november: Lotta Olsson (Lola)
Treretters middag
Restauranten holder åpent torsdag, fredag og lørdag klokken 19.00–22.00 i perioden 8. september – 6. november. Her får du en treretters middag til en fastpris på 300 kroner. Du bestiller bord via nettsidene til Bergen Assembly.
– Dette prosjektet gir deltakerne våre nye og spennende utfordringer. De skal samarbeide med en ekstern kokk, og møter gjester i restauranten på en annen måte enn i vår ordinære kafédrift. De får også mulighet til å bygge nettverk for fremtidige arbeidsmuligheter, sier kokk og daglig leder ved Mat & prat, Nina Aasen.
Benytt muligheten og bestill bord
– Vi synes at dette prosjektet er veldig spennende, og håper selvsagt at så mange som mulig benytter seg av det. Vi oppfordrer derfor folk til å ta med familie, venner og kolleger til en hyggelig kveld, med føde for både kropp og sinn, sier avdelingsleder ved ny sjanse, Hilde Eliassen.
Fakta: Mat & prat
Kafé Mat & prat er Ny sjanse sitt arbeidsmarkedstiltak, og en del av kvalifiseringsprogrammet til NAV.
Hos Mat & prat får innvandrere opplæring – og erfaring med alle oppgaver i kafeen; matlaging, servering, kundebehandling og kasse. De blir kjent med norsk arbeidsliv og arbeidskultur, og får mye språktrening. Kjøkkenet drives på samme måte - og med de samme retningslinjene som et hvilket som helst annet restaurantkjøkken.
Deltakerne får undervisning i matfag, salg og service to ganger i uken. Deltakelsen i Mat og prat skjer parallelt med ordinær undervisning på Bergen læringssenter (tidligere Nygård skole).
Kafeen er åpen hver ukedag, og tilbyr også catering.