kafelokalet til Mat og prat fullt av gjester
ET KINDEREGG: Mat & prat + Bergen Assembly gir en unik mulighet til å samle familie, venner og kolleger til god mat og hyggelig samvær i fargerike og kunstneriske omgivelser.
Bilde: Nicolas Rösener / Bergen Assembly

Nå kan du nyte god mat i vakre omgivelser på La Cantina de la Touriste

Kafé Mat og prat har inngått samarbeid med Bergen Assembly og syv av byens fremste kokker. Tre dager i uken serverer de treretters middag for en rimelig penge på den nye La Cantina de la Touriste.

Gjennom sommeren har kunstneren Sol Calero laget en fargerik kunstinstallasjon i Kafé Mat & prat, som ligger i Engensenteret. Kunstinstallasjonen har tittelen La Cantina de la Touriste, og er en av utstillingene til årets Bergen Assembly.  

Kokker og servitører i arbeid
GODT OG LÆRERIKT SAMARBEID: Deltakere og ansatte i Kafé Mat & prat bidrar i alle oppgaver i den midlertidige restauranten La Cantina de la Touriste.
Bilde: Nicolas Rösener / Bergen Assembly

På lag med noen av byens fremste kokker 

Den nye utsmykningen og den gode maten i Kafé Mat & prat er verdt et besøk i seg selv. I festivalperioden har Bergen Assembly i tillegg hyret inn syv av Bergens beste kokker til La Cantina de la Touriste. Kokkene utvikler egne menyer, som varierer fra uke til uke. Mat & prat sine deltakere og ansatte bidrar både i kjøkkenet og ute i restauranten. 

Inngangspartiet fra hagen mot Gamle Nøstegate
La Cantina de la Touriste har inngang fra bakgården i Engensenteret, eller fra hagen mot Gamle Nøstegaten.
Bilde: Nicolas Rösener / Bergen Assembly

Gjestekokkene:

  • 8.–10. september: Klint
  • 15.–17. september: Torjus Raknes
  • 22.–24. september: Middag med Godfrey
  • 29. september –1. oktober: Petter Beyer
  • 6.–8. oktober: Morten Tungesvik
  • 13.–15. oktober: Ikke klar enda
  • 20.–22. oktober: Middag med Godfrey
  • 27.–29. oktober: Michelle Zhao & Lorayne Teo
  • 3.–5. november: Lotta Olsson (Lola)

Treretters middag

Restauranten holder åpent torsdag, fredag og lørdag klokken 19.00–22.00 i perioden 8. september – 6. november. Her får du en treretters middag til en fastpris på 300 kroner. Du bestiller bord via nettsidene til Bergen Assembly.

Fargerikt kafelokale
NYTT INTERIØR: Sol Calaro sin kunstinstallasjon utgjør nå et innbydende, lyst og fargerikt nytt interiør i lokalene til Mat & prat.
Bilde: Thor Brødreskift / Bergen Assembly

– Dette prosjektet gir deltakerne våre nye og spennende utfordringer. De skal samarbeide med en ekstern kokk, og møter gjester i restauranten på en annen måte enn i vår ordinære kafédrift. De får også mulighet til å bygge nettverk for fremtidige arbeidsmuligheter, sier kokk og daglig leder ved Mat & prat, Nina Aasen. 

Benytt muligheten og bestill bord 

– Vi synes at dette prosjektet er veldig spennende, og håper selvsagt at så mange som mulig benytter seg av det. Vi oppfordrer derfor folk til å ta med familie, venner og kolleger til en hyggelig kveld, med føde for både kropp og sinn, sier avdelingsleder ved ny sjanse, Hilde Eliassen. 

To smilende damer i arbeid på kjøkkenet
TRIVELIGE MENNESKER OG OMGIVELSER: Deltaker Shamima Akther og ansatt Rasha Mohamed trives godt med det nye og fargerike interiøret i kaféen. – Det gir en helt ny energi, sier Rasha.
Bilde: Birgit Kårbø

Fakta: Mat & prat

Kafé Mat & prat er Ny sjanse sitt arbeidsmarkedstiltak, og en del av kvalifiseringsprogrammet til NAV.

Hos Mat & prat får innvandrere opplæring – og erfaring med alle oppgaver i kafeen; matlaging, servering, kundebehandling og kasse. De blir kjent med norsk arbeidsliv og arbeidskultur, og får mye språktrening. Kjøkkenet drives på samme måte - og med de samme retningslinjene som et hvilket som helst annet restaurantkjøkken.

Deltakerne får undervisning i matfag, salg og service to ganger i uken. Deltakelsen i Mat og prat skjer parallelt med ordinær undervisning på Bergen læringssenter (tidligere Nygård skole).

Kafeen er åpen hver ukedag, og tilbyr også catering.