Gå tilbake til:
Du er her:
VAKSINATØREN: Birthe Bergfjord jobber på vaksinestasjonen på Sentralbadet.
VAKSINATØREN: Birthe Bergfjord jobber på vaksinestasjonen på Sentralbadet.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Pandemiens ansikter: Vaksinatøren

Hver dag er mange mennesker i sving i Bergen kommune for å håndtere koronapandemien. Birthe (42) vaksinerer bergenserne.

Navn: Birthe Bergfjord
Alder: 42 år
Bosted: Askøy
Stilling: Vaksinatør
Utdanning: Vernepleier
 

Jeg jobber på vaksinestasjonen på Sentralbadet. Arbeidsoppgavene mine er knyttet til vaksineringen; jeg tilbereder og trekker opp vaksiner, tar imot personer som kommer for å vaksinere seg, setter vaksinene og registrerer inn etterpå i SYSVAK - det nasjonale vaksineregisteret.

Gjennom et skift rullerer jeg og kollegene mine på arbeidsoppgavene. Da blir dagen vår mer variert, og driften av vaksinestasjonen mindre sårbar.

Kommunen har etablert sju vaksinestasjoner. Foruten her på Sentralbadet, settes det vaksiner i Bergenshallen, Åsanehallen, Vadmyrahallen, på Arna helseheim og Fana legevakt. Sandslihallen er ikke i drift enda.

Vaksinestasjonene er bygget opp likt og har de samme rutinene. Dermed kan vi som jobber med vaksineringen lett flyttes rundt ved behov. Jeg har også jobbet i Vadmyrahallen.

På jobb er det mye latter og godt humør. Det er en så fin blanding av mennesker som jobber her på Sentralbadet. Unge og gamle, pensjonister og studenter, og folk med ulike bakgrunner og personligheter. Vi er et sammensveiset team, der alle er likeverdige og støtter hverandre, enten man er lege eller servicearbeider.

Tilgangen på vaksiner er en utfordring for vaksineringen. Vi hadde hatt kapasitet til å vaksinere langt mer effektivt. Noen dager blir det litt dødtid på jobb, og de kan være frustrerende. Vi er så klare for å sette vaksinene og få bergenserne ut av pandemien.

Etter vaksinering må folk vente i 20 minutter. Da prøver vi å få tid til en liten prat. Jeg synes det er fantastisk å oppleve hvor glade folk er over å bli vaksinert. Det berører oss som jobber her. En dag fikk vi sjokolade av en veldig takknemlig dame.

Før pandemien var jeg hjemmeværende. Jeg er gift med en sjømann, og turnusarbeid var vanskelig da barna var små. Tidligere har jeg blant annet jobbet innenfor psykiatrien, som ambulerende miljøterapeut i Fjell kommune.

Jeg var ikke egentlig på jobbjakt, men kjedet meg litt en periode og sendte inn noen søknader. Jeg fikk flere tilbud, men valget var enkelt. Jeg hadde veldig til å bidra i koronahåndteringen.

Først startet jeg som smittesporer i 20 prosent stilling. Jeg trivdes kjempegodt og ville jobbe mer. Siden februar har jeg jobbet fulltid her i Sentralbadet.

For meg har det vært ufattelig kjekt å komme tilbake i arbeidslivet. Jeg føler meg privilegert som får være med på noe samfunnsnyttig og viktig i en vanskelig tid. Å arbeide med vaksineringen må være verdens mest takknemlige jobb!


Vil du bidra i koronahåndteringen?
Bergen kommune trenger fortsatt fflere ansatte i viktige stillinger.
Les mer og se oversikt over ledige jobber