Gå tilbake til:
Du er her:
Prosjekt Flerkulturell doula
PRISVINNERE: De flerkulturelle doulaene Nermeen Mouslim, Ameera M. Mahmood og Amina Sharif sammen med jurymedlem Vasan Singaravel, jordmor Anita Prante, jurymedlem Amina Amin, byråd Eline Haakestad og generalsekretær Grete Herlofson i Norske kvinners Sanitetsforening.
Bilde: Katarina Lunde

Prosjekt med flerkulturelle fødselsledsagere får Likestillings- og mangfoldsprisen

Jordmor Anita Prante og prosjektet "Flerkulturell doula" mottar Bergen kommune sin pris for likestilling og mangfold 2021.

Årets prisvinnere legger til rette for at sårbare innvandrerkvinner får mer tilpassede helsetjenester, veiledning og oppfølging under graviditet, fødsel og barselstiden.

Byråd for kultur, mangfold og likestilling, Eline Haakestad, delte ut prisen under en markering på Hovedbiblioteket fredag. Prante og “Flerkulturell doula” mottar et kunstverk og penger til en total verdi av 50 000 kroner. 

- Ved å tildele dem Likestillings- og mangfoldsprisen, vil vi vise at Bergen kommune anerkjenner “Flerkulturell doula” som en viktig tjeneste. Vi ønsker å trekke dem frem som et forbilde for andre kommuner i landet, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Juryen har bestått av Charlotte Myrbråten, Oddny Miljeteig, Amina Amin og Vasan Singaravel. 

Om prisvinnerne

De flerkulturelle doulaene er utdannet i regi av Norske kvinners sanitetsforening og koordineres i Bergen av jordmor Anita Prante ved Kvinneklinikken. 

En doula er en erfaren fødselsledsager som gir emosjonell, praktisk, fysisk og informativ støtte til en kvinne og hennes partner før, under og etter fødsel. Hun er ikke et alternativ, men et komplement til jordmor. 

Flerkulturelle doulaer er kvinner med minoritetsbakgrunn som selv har født i Norge. De blir kurset av jordmødre og kobles så med en gravid kvinne som deler samme språk og kulturelle bakgrunn. De fungerer som “kulturelle oversettere” som støtter og følger den gravide kvinnen og hennes familie i perioden før, under og etter fødsel. 

Les hele juryens begrunnelse: