En gjeng eldre mennesker ser i kamera. En av dem holder opp en diplom.
PRIS: Kulturprisen i Ytrebygda for 2022 ble tildelt Arboretets venner av byråd Eduardo H. Andersen.
Bilde: Tone Lonar

Arboretets venner tildelt årets kulturpris for Ytrebygda

I strålende sol lørdag 3. juni, ble ildsjelene i Arboretets venner hedret med kulturprisen for Ytrebygda.

En eldre dame sorterer blomster i solen og smiler til kamera.
Eva Irgens er en av de mange frivillige i Arboretets venner, som holder Bergens botaniske perle i hevd.
Bilde: Ellen S. Olsen

Arboretets venner ble stiftet i 1986, og er en støtteforening for Arboretet og Botanisk hage på Milde. Foreningen bidrar til Bergens botaniske perle med en betydelig arbeidsinnsats, slik som planting, luking, skogsarbeid og innsamling og rensing av frø. Foreningen holder også arrangementer i Fana og Ytrebygda, og støtter Arboretet økonomisk via kontingent og salg av lokalprodusert ved. 

Utvider kulturbegrepet

Prisen ble delt ut av byråd for kultur, frivillighet og inkludering, Eduardo H. Andersen. I talen fremhevet han foreningenes bidrag innen kultur, frivillighet og miljø. 

– Kulturprisjuryen mener årets vinner er med på å utvide kulturbegrepet, og sette søkelys på miljø, bærekraft, kunnskap og trivsel. Deres innsats er til uvurderlig glede for de som bor i nærmiljøet, men kommer også befolkningen ellers i bydelen til gode. Og vi kan kanskje usjenert si, også Bergen, Vestlandet og hele Norge. 

Juryen ønsket også å trekke frem styreleder for foreningen, Fredrik Sørvig. 

– Sørvig er en ildsjel for lokalhistorie og kultur, og en høyt verdsatt mann i bydelen. Juryen mener at en pris til Arboretets venner også er en pris til Fredrik og hans innsats, sa byråd Andersen. 

Vi gratulerer! 

Les mer om Arboretets venner her

Vinnere av kulturpriser i bydelene i Bergen kommune mottar 20.000 kroner og et diplom. Her kan du lese mer om tidligere kulturprisvinnere

Et gult lite hus i en vakker park.
Arboretet på Milde.
Bilde: Ellen S. Olsen